Här är Vimmerbys nya målvakt

Ikväll inleds playoff 1. Enköping mot Vimmerby Hockey. Precis som i förra veckan mot Hanhals är Gabriel Popanicic andremålvakt i VH.

Gabriel Popanicic.

Gabriel Popanicic.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2019-02-26 17:03

Strax före transferfönstret stängde lånade Vimmerby Hockey in den rutinerade målvakten Gabriel Popanicic, 27 år, från HA74. Ett klokt beslut, har det visat sig.

I Jonathan Stålbergs frånvaro (hjärnskakning) är det nämligen Popanicic som har täckt upp på målvaktssidan.

– Det är riktigt kul att få vara med. Jag har spelat i HA74 de senaste sju säsongerna, så det är roligt att se hur en annan organisation fungerar. Hittills har jag fått ett jättebra intryck av Vimmerby.

Har du haft kontakt med VH länge?

– Nej, inte alls. Frågan dök upp samma dag som fönstret stängde. Vimmerby ville ha en backup-målvakt om något skulle hända med deras ordinarie målvakter. Visst, sa jag, utan att tänka speciellt mycket på det. Sedan blev det mer "på riktigt" efter Stålbergs skada. Det var bara att hänga med spelarbussen till Kungsbacka (Hanhals) i förra veckan och nu Enköping.

Hur är du som målvakt?

– Min största styrka är väl att jag är rätt snabb längs isen. Och så den mentala biten. Jag älskar att tävla. Jag älskar att vinna. Förhoppningsvis sprider sig den känslan till de övriga killarna i laget.

"Ganska nöjd"

Den här säsongen har Gabriel Popanicic spelat 30 matcher i division två-laget HA74.

– Jag är ganska nöjd med min egen insats. Tyvärr gick vi inte till playoff, vilket var målsättningen.

Istället har alltså Popanicic förlängt säsongen i Vimmerby Hockey. Det återstår att se hur många matcher det blir i VH-tröjan.

– Det hänger ju på när Stålberg är tillbaka. Hur som helst kommer jag göra mitt absolut bästa.

* Vi liverapporterar från kvällens playoff-match i Enköping. Det är nedsläpp 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!