Oskar Carlsson klev fram som matchvinnare

Två välriktade skott av Oskar Carlsson gjorde att Vimmerby Hockey vände underläge 2–1 till seger med 3–2 borta mot Mörrum. "Det var skönt att få hänga dit ett par", sa matchvinnaren.

Oskar Carlsson fick agera matchvinnare för VH med två mål mot Mörrum borta.

Oskar Carlsson fick agera matchvinnare för VH med två mål mot Mörrum borta.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-02-27 18:28

Vimmerby Hockey stod för en ordinär insats borta mot Mörrum, men lyckades trots allt vinna och bärga imponerande nionde raka segern. Mycket tack vare två klockrena fullträffar av VH-fostrade backen Oskar Carlsson som klev fram när det behövdes som mest.

– Det var skönt att få hänga dit ett par mål igen. Det hade bara blivit ett i Allettan tidigare och fyra i grundserien innan jul så två i samma match får man vara nöjd med, sa han.

Målen kom dessutom just när VH behövde dem som mest. Laget låg under med 2–1 när andra perioden var på väg mot sitt slut. Då skapade Todd Winder och Jakob Karlsson ett rappt anfall som slutade med att Oskar Carlsson gjorde 2–2.

– Jag smög in mot mål i hopp om att "Jagge" skulle hitta in med en passning där som han är så bra på. Det lyckades helt enligt plan, sa Oskar Carlsson om 2–2-målet.

Inte nog med det. Innan andra perioden var över noterades Oskar Carlsson även för 3–2.

– Vi fick spela fem mot tre och skapade ganska bra tryck. Jag fick pucken av Anton Carlsson och kände direkt när jag sköt att det var en bra träff. Målvakten måste ha varit skymd för han reagerade för sent och pucken satt perfekt i nättaket, sa Oskar Karlsson om målet som skulle visa sig bli matchavgörande.

Med nio raka segrar i ryggen tar sig VH an Nybro hemma redan på måndag.

– Det ska bli kul med en seriefinal hemma mot dem, säger Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!