Här är vinnarna i VH:s försäsongstester

Vem har bäst kondition? Vem hoppar längst? Vem är starkast? Här är några av resultaten från Vimmerby Hockeys upptaktsträff tidigare i veckan.

Stillastående jämfotahopp var ett av testerna.

Stillastående jämfotahopp var ett av testerna.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-05-21 09:45

I flera år har VH haft en upptaktsträff i mitten av maj. Det är en chans för spelarna att träffa varandra igen, bekanta sig med nyförvärven, testa material och få information inför den kommande säsongen.

Och så genomförs det några tester...

– Tack vare testresultaten ser vi hur spelarna ligger till fysiskt inför semestern. I början av augusti görs samma tester igen. Då vill vi att spelarna ska förbättra sina resultat. Det går inte spendera all ledig tid på golfbanan, utan det gäller att sköta sin sommarträning, säger fystränaren Richard Söderlund skämtsamt.

Får spelarna individuella träningsprogram som de ska följa under sommaren?

– Nej, utan det handlar om eget ansvar. Det är rimligt att spelarna kör åtta-nio pass i veckan, där de kombinerar konditionsträning, muskelträning, smidighet och rörelse. De vet att kraven är höga, inte minst med Phil (Horsky) som tränare. När säsongen startar i augusti måste spelarna vara väl förberedda.

Richard Söderlund säger att det sällan är några problem.

– Killarna är seriösa och vet vad som krävs. Om de har några frågor eller vill ha hjälp med ett träningsupplägg finns jag och Emma Kostenius (sjukgymnast) till hands under sommaren.

undefined
Oliver Kempainen, närmast kameran, tycks vara i bra form.

Hur gick det då i tisdags? Jo, bra, enligt Richard Söderlund. Det var tio kontrakterade spelare som var på plats.

Oliver Kempainen visade fin form – och "vann" två av testerna på upptaktsträffen. Han gjorde ett 20-tal så kallade chins. Det är en klassisk styrkeövning, där det gäller att dra upp sin egen kroppsvikt så många gånger som möjligt.

– Spelarna låg mellan 10 och 20 godkända chins. Det var i linje med vad vi ville se.

Kempainen var även bäst i spänsttestet. Från en stillastående position skulle man hoppa så långt som möjligt. Det längsta hoppet mätte 2,99 meter.

När spelarna tog på sig löparskorna var det Anton Carlsson som lyckades bäst. Han nådde nivå 13,4 i beep-testet. Det fjärde och sista testet var bänkpress med sin egen kroppsvikt. De flesta klarade 5-15 lyft. 

– Överlag såg det bra ut. Vi är nöjda. I början av juni har vi en liknande träff för de som inte kunde närvara den här gången, säger Richard Söderlund.

Mer Vimmerby Hockey:
TV: Nya backen laddad för sitt nya äventyr
Ström: "Nu är det tredje gången gillt"
Nyman: "Fått ett väldigt bra intryck"
Förre VH-spelaren byter nivå

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!