Lindgren: "Klart det inte varit optimalt någonstans"

När det mesta gått emot Vimmerby Hockey, har Oskar Lindgren imponerat stort. Backen har varit lagets klart bästa spelare under den tunga säsongen. "Jag kom in med en jäkla revanschlust inför säsongen", säger Lindgren.

Oskar Lindgren har varit Vimmerbys bästa spelare så här långt. Nu berättar han om sina tankar, efter flera tunga smällar under säsongen.

Oskar Lindgren har varit Vimmerbys bästa spelare så här långt. Nu berättar han om sina tankar, efter flera tunga smällar under säsongen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-11-08 16:00

Oskar Lindgren tar oss tillbaka till säsongen 2021/2022, som för hans del började i Tranås AIF och avslutades i allsvenska Troja/Ljungby. 

– När jag kom till Troja så hamnade jag i en tuff situation, med konkurrens och så. Därför kände jag verkligen att jag kom in till VH nu med mycket energi och revanschlust. Hittills tycker jag att jag spelat väldigt bra.

Backen har knappast gjort någon besviken. Stundtals har han sett dominant ut på planen, trots att laget är inne i en vråltuff period med nio raka förluster.

– Det är klart att det inte varit optimalt någonstans och det var verkligen inte så här vi ville att det skulle starta. Men samtidigt så vet vi vilken situation vi är i, så det är bara att jobba utifrån det. Det är liksom ingen som kommer komma och hjälpa oss och vi kan inte gå runt och tycka synd om oss själva, menar Lindgren.

På onsdag väntar möte med hans gamla lag Troja, som för tillfället toppar hela den södra serien. 

– Vi känner revanschlust inför varje match nu.

Vad känner du har varit det stora problemet?

– Svårt att svara på. Men när vi spelar bra försvarsspel, då gör vi inga mål. Sen när vi spelar dåligt försvarsspel, så släpper vi in alldeles för mycket mål. Sen har vi ändå gjort mål framåt, men det har inte riktigt lossnat. Det kan vara en fråga om självförtroende, givetvis. Det sitter i huvudet.

Förra veckan presenterade VH ett nyförvärv, i form av centern David Thomson från Kanada. Han är i skrivande stund inte spelklar till onsdagens hemmamatch.

Oskar Lindgren är inne på att fler nyförvärv kan vara ett sätt att få säsongen att lyfta.

– Jag tror att det är bra för vår grupp med lite konkurrens, där vi känner att vi måste tävla mer om platserna, säger Lindgren.

Senast VH och Troja möttes, föll VH med 3–2. Tränaren Hampus Sylvegård minns tillbaka på den matchen.

undefined
Hampus Sylvegård, tränare för Vimmerby Hockey.

– Det är nog ett av de bästa lagen vi mött under säsongen. När vi möttes blev det visserligen jämnt på resultattavlan, men spelmässigt var Troja bättre än oss. Det ska bli roligt att se hur vi står oss nu, säger VH-tränaren.

Han berättar också att backen William Dageryd fortsatt är skadad och är den enda spelaren som inte är tillgänglig.

Fotnot: Vi direktrapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50 på onsdag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!