Tränaren: "Har inte råd med såna egna misstag"

De regerade på isen och delvis på läktaren. Forna elitlaget IK Pantern var som väntat numret för stort för Virserum. "Det går inte att gå ut och göra en så svag förstaperiod", säger tränaren Wictor Holmberg.

Wictor Holmberg och Alexander Andersson tvingades konstatera att det blev torsk mot Pantern.

Ishockey2022-02-12 20:07

Enkronasmatch och relativt mycket åskådare i ishallen.

Det kanske mest anmärkningsvärda var ändå att Malmölaget hade en skara trogna fans på plats. Taktfast slog de på en trumma under matchens gång och två stora banderoller med klubbens emblem prydde ena kortsidan.

undefined
Malmölaget Pantern hade stöd på läktaren.

Möjligtvis att det stödet bidrog till att Pantern dominerade första perioden – och också lyckades gå fram till en ledning med tre mål.

– Synd att det blev som det blev i första. Vi faller på våra egna misstag, och det är fel lag att göra dem emot. Vi har inte råd med det, säger VSGF-tränaren strax efter slutsignalen.

0–3 blev sedan 0–4 ett par minuter in i den andra akten. Målskytt: Linus Ljung, den förre backen i Vimmerby Hockey. Han är långt ifrån den ende namnkunnige spelaren i det här laget.

undefined
Förre VH-backen Linus Ljung gjorde ett mål mot Virserum.

– Ja, de har ju flera spelare som är väldigt duktiga, säger Holmberg.

Han fick se en uppryckning andra delen av matchen, men de blåvita var ändå aldrig riktigt nära att hota på allvar.

Visst, Virserum hade ett friläge precis i inledningen av den tredje perioden, vid ställningen 2–5. Mål där och Virserum haft viss kontakt.

Men, nä. IK Pantern kunde relativt enkelt freda sitt mål. Istället för 3–5, punkterade Kim Johansson tillställningen då han fixade 2–6.

undefined
Jeremy Mcneil gjorde ett snyggt mål mot Pantern.

Det hjälpte föga att Jeremy Mcneil avslutade snyggt, då han direkt från utvisningsbåset skrinnade sig loss och reducerade för Virserum.

– Jag tycker att vi gör det bra i den sista perioden, men vi möter ett starkt lag. Samtidigt anser jag att det finns de lag som är bättre än Pantern i den här serien.

Det här var Virserums sjätte raka förlust i Alltrean. Poängkontot ekar fortfarande tomt. Wictor Holmberg kan ändå glädja sig åt alla spelare nu är tillbaka efter covidsmitta.

Han valde att lyfta fram unge Theo Johansson för insatsen mot Pantern, likaså den mer rutinerade Jeremy Mcneil.

Första perioden: 0–1 (10.40) Sebastian Lövgren, 0–2 (15.35) Filip Rubensson, 0–3 (19.28) Viktor Holmqvist. Andra perioden: 0–4 (24.40) Linus Ljung, 1–4 (28.07) Pavils Galsons (Jeremy Mcneil, Thomas Mansbridge), 1–5 (34.36) Tobias Dyk, 2–5 (39.30) Elias Grönberg (Anton Holm, Dominik Brzek). Tredje perioden: 2–6 (47.45) Kim Johansson, 3–6 (55.41) Jeremy Mcneil (Thomas Mansbridge, Robert Davidsson).