Här kommer den nya ishallen att byggas

Nu är det definitivt klart att det ska byggas en ny ishall i Västervik. "En fantastisk möjlighet för oss att kunna utveckla verksamheten" säger Västerviks IK:s ordförande Anders Wiman.

Nuvarande Plivit Arena kommer att byggas ihop med den nya ishallen som ska stå klar hösten 2024.

Nuvarande Plivit Arena kommer att byggas ihop med den nya ishallen som ska stå klar hösten 2024.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2021-06-24 15:00

Turerna har varit många fram och tillbaka om att bygga en ny ishall på Bökensved, men i måndags i samband med att kommunfullmäktige beslutade om den kommande budgeten så fanns bygget av en ny ishall med.

Diskussionen om att bygga en ishall tog fart när VIK tog steget upp i Hockeyallsvenskan våren 2016.

– Då var vi ganska överens om att VIK skulle etablera sig och det har laget gjort med tanke på att man nu ska spela sin sjätte säsong i Hockeyallsvenskan, säger Anders Östlund på Västerviks kommun.

I VIK är det självklart ett glädjande besked efter många års diskussioner att beslutat om att bygga en ny ishall har tagits.

– Det är fantastiskt roligt för vår del och det blir uppvisning för våra verksamheter. Det innebär att vi kommer kunna erbjuda bättre och flera träningstider för våra ungdomslag, säger VIK:s ordförande Anders Wiman.

Den nya ishallen ska först och främst var vikt för A-lagsverksamheten samt juniorverksamheten medan ungdomsverksamheten kommer ha sin bas i den nuvarande hallen.

– Det kommer finnas möjlighet för ungdomslagen att spela sina matcher i den nya hallen. Vi kommer kunna arrangera cuper där vi kan använda oss båda hallarna, säger Anders Wiman.

VIK har i samtal med kommunen fått framföra sina önskemål hur den nya hallen ska utformas.

– Vi har haft en bra dialog med kommunen. Vi har haft liknande tankar hur den nya hallen ska se ut, menar Anders Wiman.

Tanken är att den nya hallen ska inrymma 3 500 åskådare, mestadels sittande.

– Om vi mot förmodan skulle ta steget upp i SHL så ska det vara förberett så hallen ska motsvara de krav som det krävs för att spela i SHL, säger Anders Wiman.

Byggstart av den nya hallen planerad till andra halvåret 2022 och inför säsongen 2024/25 är meningen att den nya hallen ska stå klar.

Den nya hallen kommer att byggas ihop med nuvarande hallen så att det blir en gemensam entré och sedan ska det bli ett arenatorg mellan hallarna.

– Hallen kommer att ligga med längs med Östersjövägen på den plats där det i dagsläget är en parkering. Den kommer inkräkta en del på den nuvarande C-planen, säger Anders Östlund.

Nuvarande konstgräsplanen kommer inte berörs av bygget, men på sikt har kommunen planer på koncentrera fotbollsverksamheten till Karstorpsfältet och Örbäcken.

– Vi har haft möte med VFF och IFK om detta, säger Anders Östlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!