Harlestam har hittat formen – i nya superkroppen

Många Vimmerbyspelare såg pigga ut i premiären mot Krif. En av dom var Hampus Harlestam. – Jag är i bättre form den här säsongen. Det känns att sommarträningen har gett resultat, säger Harlestam inför kvällens borta-match mot Varberg.

HOPPFULL. Hampus Harlestam gör sin andra säsong i VH. ”Det känns som att vi har något riktigt bra på gång.” Foto: Magnus Strömsten

HOPPFULL. Hampus Harlestam gör sin andra säsong i VH. ”Det känns som att vi har något riktigt bra på gång.” Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2016-09-21 05:58

I helgens premiär mot Kallinge/Ronneby bildade Hampus Harlestam en giftig andrakedja tillsammans med Jesper Kokkonen och Kristoffer Backman.

Det blev visserligen inga mål – men spelet i anfallszon lovade gott.

– I försäsongsmatcherna var det lite upp och ner i vår formation. Men i söndags kändes det som att bitarna föll på plats. Vi hade bra snurr.

– Det absolut viktigaste var att vi vann. Det var en bra premiär. Extra skönt att vi vände på matchen i den tredje perioden, det är sådant man tar med sig.

Ikväll väntar Varberg. Dina tankar inför den matchen?

– Jag vet ju att Varberg har haft det struligt ekonomiskt... I övrigt har jag inte så stor koll. Vi måste fokusera på vårt spel. Det finns inga enkla matcher i division ett.

Triggade varandra

Stockholmskillen Hampus Harlestam gör sin andra säsong i VH-tröjan.

Han var bra redan i fjol. Och med tanke på den hårda sommarträningen finns det goda förutsättningar för en ännu bättre andrasäsong. 

– I somras hade vi från Stockholm en fystränare som la upp individuella träningsprogram. Det var mycket fokus på styrka, spänst och explosivitet. Det blev att vi triggade varandra.

Det sägs att du skaffat dig betydligt mer muskler?

– Haha, nja, det vet jag inte. Det kanske har blivit några extrakilon.

– Jag har i alla fall tappat några fettprocent och blivit mer fit.

Ska nå playoff

Hampus Harlestam tror på en lång och framgångsrik säsong för Vimmerby Hockey.

– Defensivt tycker jag att vi är lika bra som förra säsongen. Och målvakterna håller samma fantastiska nivå. Skillnaden är att vi har fler spelare som kan bidra offensivt den här säsongen.

Vad är en rimlig målsättning?

– Allettan måste vi gå till. Där ska vi klara av att ta oss till playoff, sedan kan allt hända.

Hällegard: ”Crus Rydberg har varit lite krasslig”

Med lite distans – vad tycker du om premiärsegern mot Krif (2-1)?

– Det var skönt att vi vann mot en ganska tuff motståndare. Sett över hela matchen var det en rättvis seger, tycker jag. I den första och tredje perioden visade vi upp en fart och frejdighet som jag gillade. När vi gör det är vi jobbiga att möta. Det var starkt att vi tog tillbaka kommandot i den sista perioden.

Vad vet du om kvällens motståndare Varberg? 

– Jag vet inte så mycket. Men alla motståndare i division ett förtjänar att respekteras, oavsett om man heter Troja/Ljungby eller Varberg.

Blir det några förändringar i laget?

– Victor Crus Rydberg har varit lite krasslig i veckan och vilat från träningarna. Han kommer att köra ett enklare ispass under förmiddagen och känna på det. I övrigt räknar jag med att alla är tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!