Harlestam: ”Måste bli bättre i allting”

Vimmerby Hockey har 1-0 på Enköping inför kvällens retur i Vimmerby Ishall. Nyckelspelaren Hampus Harlestam vill dock se att hans lag steppar ut inför

Hampus Harlestam ser fram emot kvällens hemmamatch mot Enköping.

Hampus Harlestam ser fram emot kvällens hemmamatch mot Enköping.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-01 07:00

Vimmerby Hockey gjorde visserligen komfortabla 7-3 på Enköping i tisdags, men det var ingen prestation som värmde. Tvåmålsskytten från i tisdags, Hampus Harlestam, vill se ett annat Vimmerby Hockey som kliver ut på isen i kväll - när laget kan säkra spel i playoff två.

– Jag tycker att vi måste bli bättre i allting från förra matchen. Målskyttet var det enda som var bra, i alla andra delar kan vi bättre. Jag vill se att vi gör det som dem gjorde i tisdags, gå på kropp, forechecka och pressa, säger han.

Harlestam tror att stundens allvar kan ha spelat VH ett spratt.

– Vi var kanske lite anspända, det är ganska många som inte spelat playoff innan. Vi var förberedda på hur det skulle komma ut, men vi gjorde ändå inte som vi skulle, säger Hampus Harlestam och fortsätter:

– Vi måste ha mer lugn med pucken, framförallt i egen zon, och inte kasta för mycket puck. Vi ska hålla i pucken, och inte vara så stressade i egen zon. Vi vet vad vi kan så det gäller bara att jobba med grunderna och försvarsspelet.

Harlestam själv var dock en av spelarna som såg till att VH åkte från Enköping med ledning i matchserien. Han gjorde två av målen, varav målet fram till 5-3 i tredje perioden var väldigt viktigt.

– Det slank in bra där, och det kändes som att vi behövde det målet ganska snabbt, så det var skönt, säger han.

Hans lina tillsammans med Pontus Johansson och Måns Carlsson var lagets bärande formation i matchen.

– Jag tycker att det funkade bra. Jag och Måns har spelat med varandra nästan hela säsongen, och ”Ponta” har också varit med oss några matcher innan. Det var kul att det fungerade direkt. Men ”Ponta” har det där i huvudet, han vet hur man ska spela i ett slutspel, säger Hampus Harlestam.

VH-tränaren Phil Horsky har analyserat spelet från i tisdags, och är inne på samma spår som Harlestam.

– Det fanns en viss nervositiet i spelet. Vi måste slappna av mer, och hitta rätt anspänningsnivå. Det var en typisk första playoffmatch. Man vet inte riktigt var man är någonstans, de var taggade och desperata. Det var deras hemmamatch och de kom ut med kniven mellan tänderna, säger Horsky.

Horsky vill se ett annat spel i kväll.

– Vi måste lita till vårt strukturerade spel i egen zon, och ha tålamod. Chanserna kommer. Men vi måste komma ut hårdare, säger han och medger att det ska bli skönt att spela på hemmais igen efter tre raka bortamatcher.

Horsky meddelar att Jonathan Stålberg är tillbaka från skada, men att Tomas Rydén åter startar i målet.

Spelar Jakob Karlsson?

– Förmodligen inte, säger Phil Horsky.

Phil Horsky vill se struktur och tålamod i VH:s spel.
Phil Horsky vill se struktur och tålamod i VH:s spel.
Ställning playoff 1

Vimmerby - Enköping 1-0

Piteå - Teg 1-0

Huddinge - Kalmar 0-1

Troja - Hanhals 1-0

Väsby - Forshaga 0-1

Visby - Mariestad 0-1

Hudiksvall - Köping 0-1

Kalix - Segeltorp 0-1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!