Hassel är laddad för genrepet: "Blir en perfekt värdemätare"

Trots att han inte är 22 år fyllda så tillhör Vimmerby Hockeys nye back Oskar Hassel lagets mer meriterade spelare. Nu ser han fram emot lördagens genrep mot Kalmar på lördag och premiären av Hockeyallsvenskan veckan därpå. "Kalmar blir en perfekt värdemätare för oss", säger han.

Oskar Hassel är ett av Vimmerby Hockeys nyförvärv. Backen kommer närmast från Kristanstad där han spelat för nye VH-tränaren Peter "Piva" Johansson.

Oskar Hassel är ett av Vimmerby Hockeys nyförvärv. Backen kommer närmast från Kristanstad där han spelat för nye VH-tränaren Peter "Piva" Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-09-13 09:05

Trots sin ringa ålder har Oskar Hassel hunnit skaffa sig en hel del erfarenhet av hockey på elitnivå. Han kommer från Åstorp utanför Helsingborg men fick sin fostran på ungdoms- och juniornivå i Rögle. Där fick han även chansen att göra 28 matcher i SHL. De två senaste åren har han dock spelat i Kristianstad mestadels.

– Jag var utlånad till KIK 2022/2023 och gjorde en säsong med dem i Hockeyallsvenskan. Förra säsongen gick jag över till Kristianstad helt och var med på resan i Hockeyettan.

Den slutade som bekant med att KIK snuvades på segern i kvalserien av just Vimmerby. 

Det brukat heta "If you can´t beat them, join them", och det var precis det som Oskar Hassel bestämde sig för. Dessutom gjorde han sällskap med sin tidigare tränare Peter "Piva" Johansson.

Hur vill du beskriva "Piva" som tränare?

– Han är duktig och sätter sin prägel på lagen. Spelarna förväntas jobba hårt och följa det som vi har kommit överens om spelmässigt. Hård, men rättvis är nog en bra sammanfattning.

Efter en och en halv månad i Vimmerby har Hassel funnit sig tillrätta både i laget och i staden.

– Jag trivs väldigt bra. Laget är ett gott gäng med fin sammanhållning. Staden är också mysig, men jag har fått höra att det kan bli kallt och mörkt här i vinter, säger han med ett skratt.

Till skillnad från många andra spelare i laget har han valt att inte skaffa sig något extra jobb vid sidan av ishockeyn.

Varför?

– När säsongen väl kommer igång kommer det bli fullt upp och då kommer jag att behöva lägga fullt fokus på hockeyn och behöva tid till återhämtning mellan träningar och matcher.

Vimmerbylaget gör sin sista träningsmatch på lördag. Kalmar står för motståndet på hemmais på lördag. Senast lagen möttes fick Hassel kliva av skadad.

– Jag är fullt återställd från skadan nu. Det ska bli kul att möta allsvenskt motstånd igen. Senast besegrade vi dem, men jag har hört att de ska Kalmar vara bättre nu. Det blir en bra värdemätare inför premiären.

Vad kännetecknar dig som spelare?

– Jag ser mig som skridskostark tvåvägsback med bra spelsinne. Jag gillar att driva upp med pucken och hitta ett bra förstapass. Sedan fyller jag gärna på i offensiven också, säger Hassel som är en av nio backar totalt i truppen.

Hur ser du på konkurrensen?

– Det är bra att det blir fight om platserna. Vi får tävla på träningarna och visa att man förtjänar sin plats helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!