Hästen mosade Tranås i finalen

Finalen av Sandström Trophy blev en väldigt ensidig historia. Vita Hästen var två, tre, ja fyra nummer för stora för Tranås AIF och vann med 6-1.

Foto:

Ishockey2017-08-26 16:56

Matchens behållning, med tanke på bristen på spänning, var Markus Eriksson. Den skicklige yttern hade långa stunder total lekstuga och serverade gång på gång sina medspelare.

Jonathan Tholander och Rickard Palmberg skickade upp Hästen i 2-0-ledning innan Anders Skoog klev in i huvudrollen. Först: kanonavslut till en 2-1-reducering. Sedan: matchstraff för interference.

Den femminutersutvisningen skulle visa sig bli kostsam för Tranås, som fram till dess varit med i matchen.

– Det känns i kroppen nu kan jag lova. Varenda muskel är ihopdragen känns det som, säger Vita Hästens forward Simon Mitman.

Förståeligt då finalen var lagets tredje match på lördagen, plus att man spelade sena matchen i fredagskväll.

– Vi ska vara nöjda med vår prestation tycker jag. Bitvis ser vi det vi jobbat på och det är alltid viktigt att skapa en vinnarmentalitet, säger Mitman.

Rickard Palmberg och Douglas Lögdal satte varsitt fram till 4-1 innan perioden var slut och historian kändes avgjord inför den avslutande akten.

– Ja, det blev lite avslaget. Vi fick spara lite energi där och fick möjlighet att spela ut lite istället, säger Mitman.

Hästen tryckte på under hela perioden men siffrorna stannade vid 6-1. Mattias Kalin och Kevin Elgestål satte varsitt fint mål.

– Det blir lite speciella förutsättningar, dels med kortare matcher och att lag spelar precis innan och så vidare, men vi gjorde vårt jobb på ett bra sätt, säger Mitman.

Och hur är det att återvända till Västervik?

– Alltid roligt. Det är mycket känslor och minnen här, avslutar Mitman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!