Hästens nyckelspelare varnar: "Spottat in poäng"

Jens Holmström är en av Vita Hästens mest meriterade spelare. Inför mötet med Virserum på onsdag väljer han att lyfta ett varningens finger för Simon Dahl. "Jag känner honom från åren i Tingsryd och vet att han har spottat in massor av poäng för Virserum", säger han till NT.

Jens Holmström

Jens Holmström

Foto: Bildbyrån

Ishockey2024-03-12 17:05

33-årige Jens Holmström är jämnårig med Simon Dahl och de stötte på varandra tidigt i karriären. Holmström är fostrad i Troja/Ljungby medan Dahl spelade i Tingsryd som yngre. Mellan 2007 och 2009 möttes de i J18- och J20-serierna. 

Säsongen 2013/14 korsades deras vägar igen. Holmström spelade då i Tingsryd medan Dahl gått till Vimmerby Hockey. Lagen möttes då i Allettan Södra. 

På senare år har Dahl valt att spela i division 3 med Virserum och Åseda. Under samma tid har Holmström gjort sex säsonger i Hockeyallsvenskan med lag som Troja/Ljungby, Västervik och Vita Hästen. 

När Vita Hästen tvångsdegraderades från allsvenskan förra säsongen valde Holmström att stanna och börja om med laget i division 3. Där har han stått för åtta mål och 23 assist på 14 matcher och varit en av nyckelspelarna.

undefined
Simon Dahl, Virserum.

Har du någon koll på Virserum?

– Inte mer än att Simon Dahl spelar där. Jag känner honom sedan Tingsryd-åren. Han har spottat in en massa poäng under åren men i övrigt har jag ingen bättre koll, säger han till nt.se.

De ska få rätta sig efter er?

– Lite så är det ju. Oavsett vilka vi möter så ska vi göra det vi är bra på och det vi vill göra. Det är alltid fokus, säger Jens Holmström.

Vita Hästen inledde kvalserien med att 3–2-besegra Göteborgs IK.

– Klart att det var lite spänt och nervöst. Tekning i egen zon med 40 sekunder kvar och vi leder med ett mål bara. Det är klart att det blev spännande. Jag tycker att vi generellt hade bättre koll på matchen än resultatet visar, men det var vad matchen blev (3–2) och lite onödigt spännande, menar Holmström.

Och han ser en utveckling i laget under säsongen som han tycker talar för att det blir spel i division 2 kommande säsong.

– Jag skulle säga att det är en sammansvetsad grupp med högt i tak. Folk vågar säga vad de tycker och jag tycker vi kommit varandra nära under året. Det är många som tagit stora steg från att jag stötte på dem första gången till var vi är i dag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!