Hattrick av Ekström

Bjällerklang, bjällerklang... Vimmerby kan gå till julvila med en skön känsla. En mycket bra höstsäsong avslutades med en förnämlig insats hemma mot toppkonkurrenten Limhamn. 3-1 efter tre mål av hockeyartisten Robin Ekström.

Hattrick. Robin Ekström sänkte Limhamn med sina tre mål.

Hattrick. Robin Ekström sänkte Limhamn med sina tre mål.

Foto:

Ishockey2010-12-20 07:15


"VH..., klapp, klapp, klapp, VH..., klapp, klapp, klapp". Det var en annorlunda inramning vi bjöds på denna lördageftermiddag. Det var många år sedan Vimmeby hade stöd av en hejarklack. Nybildade VH-Ultras bjöd på show med trummor och sång på ståplatsläktaren. Helt klart var det ett inslag som höjde stämningen på matchen.
Om det var öset på läktaren som inspirerade förstafemman i första bytet låter vi vara osagt, men kanske hade någon liten betydelse. VH fick nämligen en smakstart då Robin Ekström höll sig framme och satte 1-0 redan efter 20 sekunders spel.
- Jag var lite orolig att vi gjorde mål så snabbt. Mot Värnamo tidigt på säsongen gjorde jag ett ännu snabbare mål och då förlorade vi, säger Ekström.
Han behövde inte vara orolig denna gång. Vimmerby svarade för en av årets absolut bästa matcher.
- Vi är mycket nöjda. Det här var nog den bästa matchen hittills, med två bra lag som spelade disciplinerat, säger VH-tränaren Nicklas Oscarsson. Som också passade på att berömma läktarstödet:
- De var som en sjätte utespelare på isen...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!