Hattrick för Eklind – sänkte Växjö

Han satte viktiga kvitteringen borta mot Växjö. Sedan fortsatte Oscar Eklinds målshow. –Det händer inte så ofta, säger Luleås hattrick-skytt efter 5–2-segern.

Oscar Eklind. Arkivbild.

Ishockey2023-10-14 20:34

Distinkt från nära håll, en lös retur och en styrning.

För Oscar Eklind gav aktionerna följande: 1–1, 4–1 och 5–1.

25-åringens hattrick resulterade även i att Luleå tog fullpoängaren borta mot regerande mästarlaget Växjö.

– Det är klart att det är kul att göra mål och det är extra kul att få in tre i samma match, säger han till TV4 Play.

"En bra start"

Nyförvärvet Eklinds målskörd i Vida arena innebär att han står på sex fullträffar och har redan passerat förra säsongens målskörd, då han gjorde fem mål på 48 grundseriematcher för den numera hockeyallsvenska klubben Brynäs.

– Jag har fått en bra start här, det ska man inte hymla om. Jag har fått mycket förtroende och fått spela powerplay en del och då kan man få in en del puckar, säger han.

Det var dock Växjö som startade bäst, satte 1–0 i powerplay redan efter 2.13 minuter av första perioden.

En smakstart som i slutändan ändå blev bitter.

Luleå – och då främst Eklind – kvitterade, drog i från och säkrade till slut även segern.

"Duktig läxa"

– Det här är verkligen så man visar hur man vill förlora en hockeymatch. Vi sätter oss duktigt i skiten. Jag hoppas att det är en duktig läxa för hela laget, säger Växjös lagkapten Joel Persson till TV4 Play.

Tabelljumbon Oskarshamns tuffa säsongsstart bara fortsätter. Klubben vann visserligen i förra omgången, 2–1 mot topplaget Färjestad, men var snabbt tillbaka som förlorare i SHL.

1–3 hemma mot Malmö innebär att klubben bara har lyckats spela in fem poäng på tio matcher.

Timrå tog hand om trepoängaren via 2–1 hemma mot Leksand. Axel Rindells och Jonathan Dahléns mål i tredje perioden räckte för att säkra segern.