Hattrick för Landeskog i Colorado-kross

Kapten Gabriel Landeskog slog till med tre mål i NHL i natt. Hans Colorado stod för en mäktig vändning och förvandlade underläge till seger med sex raka mål (6–3). –Jag försöker medvetet söka mig mot kassen, för det är där målen görs, säger han.

Colorados Gabriel Landeskog firar sitt hattrick mot Winnipeg med lagkamraterna.

Ishockey2022-02-26 06:49

Landeskog leder därmed den svenska NHL-skytteligan med 28 mål den här säsongen. Nashvilles Filip Forsberg ligger tvåa med 26 fullträffar.

– Ibland vill inte puckarna in fast man spelar bra och andra gånger går de in hela tiden. Nu är jag inne i en sån period, säger Landeskog till Aftonbladet.

Colorado fick en mardrömsstart hemma mot Winnipeg och låg under med 0–3 efter den första perioden. Då klev Gabriel Landeskog fram. Tre minuter in i den andra perioden vände han in pucken bakom Connor Hellebuyck i Winnipeg-målet – och Colorados upphämtning hade börjat.

– Det är ingen ursäkt men ibland blir det lite tufft i den tunna luften i Denver när man kommer tillbaka från en längre roadtrip och det kändes så ikväll. Vi var lite tröga och de fick göra några enkla mål, säger Landeskog.

Andra hattrick

Colorados kapten satte även 3–3-målet i slutet av perioden, innan han avslutade målkalaset med att trycka in 6–3 i mitten av den sista perioden.

Däremellan skrev också lagkamraten André Burakovsky in sig i målprotokollet. Även Nathan MacKinnon bidrog med två mål.

Landeskogs hattrick är hans andra mot just Winnipeg den här säsongen, rapporterar AP, och hans femte i NHL-karriären.

Kempe tvåmålsskytt

Svenskarna Adrian Kempe och Fabian Grundström låg bakom Los Angeles 4–1-seger över Anaheim. Kempe gjorde två mål och en assist och Grundström ett mål.

Kempe har nu gjort sex mål i de senaste fyra matcherna.

– Resten av säsongen betyder varje match väldigt mycket och varje poäng vi kan ta är viktig, säger Kempe till NHL.

– Vi kan inte slappna av nu. Vi har en bra position och måste hålla i den och inte tappa, som vi tidigare gjort.

Los Angeles ligger på slutspelsplats.

En annan svensk som håller sig framme är Jesper Bratt, som för andra dagen i rad har blivit tvåmålsskytt för sitt New Jersey. Trots Bratts målsuccé förlorade dock New Jersey med 5–8 mot Chicago, som gjorde fyra mål i den sista perioden.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns en felaktig uppgift om antal mål som Chicago gjorde i den sista perioden.