Hectors makalösa afton: "Inte mycket egentid"

Scott Hector, vilken gigant! Målvakten visade sig verkligen från sin allra bästa sida. Och trots en skada i mitten av tredjeperioden krigade han vidare och var enormt bidragande till segern (2–1) mot Karlskrona. "Vi har fått segertåget att rulla", säger den storspelade Hector.

Scott Hector hade en bra dag på jobbet och blev tackad av lagkamraterna efteråt.

Scott Hector hade en bra dag på jobbet och blev tackad av lagkamraterna efteråt.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-01-24 22:49

Vimmerby Hockey var det starkaste laget i den första perioden och visade framfötterna mot ett Karlskrona HK i stort behov av poäng. Bara efter 33 sekunder tog VH ledningen då Anton Carlsson, som gjorde en bra insats, styrde in 1–0. 

Den andra perioden blev en helt annan historia. Karlskrona totaldominerade och det kändes som att VH knappt hade ett anfall. Något som storspelade målvakten Scott Hector instämmer i:

– Jag upplever det faktiskt som att vi konstant var i egen zon. Det var mycket att göra. Det var inte så mycket egentid. Man fick verkligen ha fokus och ha reda på allting, säger han strax efter segern. 

undefined
Anton Carlsson öppnade målskyttet för VH.

Men VH fick in ännu ett viktigt psykologiskt mål efter 37 sekunder i tredje perioden genom Gustav Karlsson. Det kunde VH använda som ytterligare tändvätska efter en svag andra akt. En klar förbättring ledde till slut till tre nya, friska poäng. Även om KHK fick in en reducering med drygt tre minuter kvar av matchen var det aldrig någon fara därefter. 

– Otroligt härligt att vinna igen såklart, vi har verkligen fått segertåget att rulla. Vi har hittat sätt att vinna och tävla på tycker jag. Vi kämpar för varandra och oavsett lag har vi hittat vårt sätt att ta oss an motståndet, säger Hector.

Scott Hector hade en svettig afton. Bara i den andra perioden räddade han 19 skott. Burväktaren var matchens klart bäste spelare. 

– Ibland kan det vara ganska skönt att få matcher med mycket att göra, det är lättare att komma in i det och få upp en bra känsla. Och det fick jag verkligen.

Enda smolket i glädjebägaren för Hector var att han ådrog sig en benskada i mitten av tredjeperioden – trots det spelade han vidare, även om han stundtals övervägde att kliva av. 

Vad var det som hände?

– Vad hände.... Jag försökte sträcka mig och rädda pucken, muskeln kanske inte var redo för det, säger Hector som sen hyllar lagkamraterna: 

– Men jag måste ge en eloge till laget. Vi håller dem på utsidan och spelar ett bra försvarsspel vilket gör att jag kan spela enklare.

VH-tränaren Hampus Sylvegård var nöjd med segern även om det finns saker att förbättra. 

– Det ger alltid energi att få första målet tidigt. Vår forechecking är bra och vi får fast pucken i offensiv zon i första perioden. I andra är det lite tvärtom. De går hårt och vi kanske brister lite i passningsspelet, mottagningarna och kampsituationerna, säger Sylvegård och fortsätter: 

– Där går vi ned i procent, men det är ett skickligt lag vi möter. Tredje perioden är bra och vi reder ut det på ett bra sätt. Dessutom har vi också ett väldigt bra målvaktsspel där bak.

undefined
Kevin Israelsson gjorde sin första seniormatch, detta i VH-tröjan.

En ny bekantskap i dagens match var inlånade spelaren Kevin Israelsson, till vardags i Växjö Lakers J20-lag. 

– Jag är väldigt imponerad. Han var lugn och trygg med pucken och dessutom bra på "rören" trots storleken. Han gjorde det väldigt bra och anpassade sig snabbt. Det var hans första seniormatch och vi möter några av seriens bästa forwards. 

Om vi får se mer av Israelsson, i sviterna av en del sjukdomar på backsidan och Elias Lindgrens avstängning, är oklart.

– Om jag ska erkänna vet vi inte riktigt. Vi ska prata här framåt, så vi får se. Han ska i alla fall spela med Växjö igen i helgen.

BETYG

Fyra stjärnor: Scott Hector

Tre stjärnor: Anton Carlsson

Två stjärnor: Oskar Lindgren

En stjärna: Pelle Ström

VH-Karlskrona: 2–1

Första perioden: 1–0 (00:33) Anton Carlsson (Oskar Lindgren, Jakob Karlsson).

Andra perioden: – 

Tredje perioden: 2–0 (40:37) Gustav Karlsson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 2–1 (56:56) Jesper Emanuelsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!