Hedblads handledare sänkte serieledarna

Med en sekund kvar av matchen var Timrå ett stolpskott från att göra 2-1 och knipa tre poäng i Västervik. Tio sekunder in i over time avgjorde istället Joacim Hedblad för hemmalaget. - Oerhört skönt. Vi har bra karaktär i laget och reser oss, säger en glad matchvinnare.

Oscar Drugge spelade fram Joacim Hedblad i over time. Ett handledsskott senare av nummer 41 så hade Västervik säkrat två oerhört viktiga poäng mot serieledande Timrå.

Ishockey2018-02-24 19:25

Den första perioden mellan Västervik och allsvenska serieledarna Timrå var ett enda långt och händelselöst ställningskrig. Så vi lämnar den där.
Den andra perioden inleddes med ett powerplay för Västervik, men närmare än en högoktanig chans för Oskar Drugge kom man inte.
Ett par minuter senare var det Timrås tur att få spela fem mot fyra, vilket blev fem mot tre 57 sekunder senare. Hård press mot VIK-målet men hemmalaget löste den svåra uppgiften alldeles förträffligt.
Tillknäppt, hårt jobb och fokus på riskminimering i den första perioden.
Betydligt öppnare spel och mer chansrikt i den andra. Närmast ledningsmål var Timrå då Fabian Zetterlund prickade ribban efter 17 minuter.

I den tredje perioden skulle ändå Fabian Zetterlund bli den som spräckte målnollan. Efter en spelvändning för Timrå fick han ett skott på sig, pucken damp ner mitt framför fötterna och med ett tomt mål framför sig gjorde Zetterlund inget misstag.

Men VIK:s kvittering lät inte vänta länge på sig. I numerärt överläge, knappt tolv minuter in i slutperioden, släppte Emil Wahlberg pucken till Patrik Blomberg, som hittade en lucka mellan Timrå-keeperns benskydd och gjorde sitt 15:e mål för säsongen.

1-1 stod sig tiden ut, men det var med minsta möjliga marginal som Västervik fick med sig poäng, för med en ynka sekund kvar prickade gästernas Hampus Larsson stolpen i fritt lägen från slottet.

I förlängningen dröjde det sedan bara tio sekunder innan Västervik istället avgjorde. Oskar Drugge förde in pucken i Timrås zon, drog med sig båda försvararna, la en passning bakom ryggen till Joacim Hedblad, som skickade iväg ett handledsskott som hittade in. mellan benskydden på målvakten.

Sammantaget en jämn match som stod och vägde i 60 minuter och poäng till båda lagen var rättvist.
Matchvinnaren Joacim Hedblad sken som en sol när han intervjuades av CMore efter matchen:
- Vi gör en bra tredjeperiod. Visst är det tungt när de får målet, men vi har bra karaktär i laget och reser oss.
- Redan för sju omgångar sedan sa vi att Kvalserien hade börjat för oss. Det är oerhört inspirerande att spela sådana här matcher, säger Hedblad.

Bäst i VIK var matchvinnare Hedblad tillsammans med Alexander Wiklund och Lukas Löfquist.
Tack vare kvällens två poäng skapade sig VIK lite fri luft i de nedre delarna av tabellen. Med fyra omgångar kvar att spela har Västervik nu tre poäng ner till första lag under Kvalserie-strecket. Men helt plötsligt också bara fyra poäng upp till en slutspelsplats.
På tisdag väntar ett superderby borta mot IK Oskarshamn.
Vilken avslutning vi får på HockeyAllsvenskan!