Hedman målskytt i Tampaseger

Backstjärnan Victor Hedman gjorde ett dråpligt mål när hans Tampa Bay tog greppet i kvartsfinalserien mot Boston. Tampa Bay vann med 3–1 och tog ledningen i matchserien med samma siffror när Stanley Cup-ishockeyn återupptogs efter spelarprotesterna mot rasism och polisövergrepp.

Tampa Bays Ondrej Palat (18) och Nikita Kutjerov firar efter 2–0-målet.

Ishockey2020-08-29 21:10

NHL fick kritik för att Stanley Cup-slutspelet rullade vidare när flera andra ligor och turneringar i Nordamerika stoppade allt spel i onsdags som en protest mot polisövergrepp och rasism.

Först när spelarna själva satte ned foten i torsdags bestämdes att slutspelet i bubblorna i Toronto och Edmonton skulle pausas under två dagar.

När spelet återupptogs tog Tampa Bay ett ordentligt grepp mot Boston. Ondrej Palat gjorde de två första målen innan Victor Hedman slog till med ett något turligt mål.

I numerärt överläge sköt Hedman via Bostonforwarden Pär Lindholm som försökte täcka skottet. Pucken gick upp i en båge över Bostonmålvakten Jaroslav Halak. Det var Hedmans fjärde mål i slutspelet.

Boston kunde reducera genom Jake DeBrusk i tredje perioden, men målvakten Andrej Vasiljevskij tog 29 av 30 skott och Tampa kunde hålla undan.