Hedman opererad efter Stanley Cup-titeln

Victor Hedmans Tampa Bay vann nyligen Stanley Cup för andra året i rad. Bara dagar senare tvingades NHL-stjärnan till en knäoperation. –Allt har gått bra, så nu väntar rehab, säger han till Expressen.

Victor Hedman. Arkivbild.

Victor Hedman. Arkivbild.

Foto: Mike Carlson

Ishockey2021-07-13 10:01

Victor Hedman var en av finalisterna till Norris Trophy, priset som säsongens bästa back i NHL, men lyckades inte vinna priset ännu en gång. Många menar att den svenske stjärnbacken inte nådde upp till sin normala standard.

En stor anledning till det kan vara att han spelat med en skadad menisk.

– Jag skadade mig i en seriematch mot Columbus den 30 mars och har inte kunnat böja benet riktigt sedan dess. Operationen gick bra, men nu får jag hoppa på kryckor ett tag, säger han till Expressen.

– Sista finalmatchen var den värsta. Böjde jag benet för mycket, så klickade det till och det låste sig. Så jag fick vara försiktig därute på isen.

Hedman opererades under tisdagen och nu väntar tre till fyra veckors rehabilitering.

En annan skadad svensk NHL-back är Oscar Klefbom, Edmonton, som missade den gångna säsongen på grund av en axeloperation. I natt svensk tid uttalade sig klubbens general manager Ken Holland om svenskens status på en presskonferens.

"Jag vet inte ens om han kan lyfta sin arm över huvudet, så jag räknar inte med att få se honom i spel nästa säsong", säger Holland.

"Han opererade sig för tre månader sedan och har inte tränat sedan vi lämnade bubblan förra året. Vi har också pratat med läkaren som genomförde operationen och om allt går som det ska kan han gå in i fas två i slutet av september, men chanserna att han kommer att spela NHL-hockey nästa säsong är som sagt väldigt små".

Oscar Klefbom. Arkivbild.
Oscar Klefbom. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!