Heljemo och Pärna i huvudrollerna: "Behöver kliva fram"

Vimmerby Hockey käkade upp Brödernas/Väsby. I huvudrollerna hittade vi Jakob Heljemo och matchhjälten Martin Pärna. "Alla behöver kliva fram", säger Heljemo efter segern med 3–2.

Jakob Heljemo.

Jakob Heljemo.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-04-06 19:15

En ny kedjekonstellation var starkt bidragande till att VH roffade åt sig alla tre poäng hemma.

Centern Jakob Heljemo tog i denna drabbning plats mellan Filiph Åström och Adam Petersson. Trion gick ut med full fart och skapade mängder med bra lägen i den första perioden, framförallt. 

Det var även Heljemo som assisterade till Peterssons 1–1-kvittering, innan han i slutet av första själv styrde in 2–1 efter Elias Lindgrens skott från blålinjen. Eller gjorde han?

– Jag tror faktiskt inte att jag är på den, jag känner inte pucken. Jag såg inte ens vart pucken gick in. Alla säger att den går stolpe in, men jag tyckte den gick upp i nättaket, säger Heljemo med ett leende på läpparna.

Du skymde i alla fall målvakten bra, så du får väl ge dig själv kredd för målet ändå?

– Det är viktigt såklart, annars blir det inte mål. Utan trafik framför kassen får målvakten ett mycket enklare jobb. Därför är det mycket värt att ge sig in och stångas där även om det kan kosta en del smällar ibland.

Vad tyckte du annars om ert samarbete i nya kedjan? Och hur gick tankarna inför?

– Vi är fyra starka femmor som ska rulla, och alla behöver kliva fram. Nu fick vi testa med lite nya kamrater och det föll väl ut, så det var skönt. Hela matchen är bra från oss, framförallt i första har vi mycket tid i anfallszonen och får in två puckar. 

undefined
Martin Pärna blev stor matchhjälte för VH.

En annan VH-spelare som såklart var belåten efter fajten var Martin Pärna, som med ett distinkt skott avgjorde tillställningen med sitt 3–2-mål. 

– Det är skönt att vi kan studsa tillbaka efter en förlust. Det var en hetsig match med mycket känslor, vilket det ska vara i kvalserien. Domarna delar ut en del billiga utvisningar åt båda hållen också, vilket bidrar. Men vi ska inte skylla på det, det gick ju vägen.

Hur upplevde du ditt segermål?

– Jag får en bra passning från Hugo (Ollila) och försöker bara trycka dit den.

Nya utmaningar väntar redan på tisdag för VH. Då åker laget till Halmstad, ett ställe Martin Pärna såklart är bekant med, Halmstad-bördig som han är.

– Det ska bli kul att komma hem och spela igen. Det blir en tuff match, men vi ska åka dit och försöka sno åt oss tre poäng. 

Hur firade han då segern mot Väsby... 

– Jag är ensam hemma med sonen, så det blir lugnt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!