Hellberg hyllas efter NHL-comebacken

Efter några år i den ryska ligan gjorde Magnus Hellberg comeback med besked i NHL. Svensken stod för 29 räddningar och ledde Ottawa till en 4–2- seger. –Jag spelar min bästa hockey hittills under min karriär, säger 31-åringen.

Ottawas målvakt Magnus Hellberg hyllades för sin insats mot Dallas.

Ottawas målvakt Magnus Hellberg hyllades för sin insats mot Dallas.

Foto: Sean Kilpatrick/AP/TT

Ishockey2022-10-25 05:40

Med undantag för en match för Detroit i NHL förra säsongen var det länge sedan Magnus Hellberg syntes till i den nordamerikanska proffsligan, där han inte spelat sedan några inhopp för Rangers 2016–2017.

– Att vinna är så klart roligt. Jag har väntat på att få starta i några veckor nu, så det var så klart roligt att få göra det, säger Hellberg efter matchen.

Spelat i Ryssland

Efter spel i ryska proffsligan KHL, senast i Sotji, var det återigen dags att snöra på sig skridskorna på kanadensisk mark, när svenske kollegan Anton Forsberg var frånvarande till följd av skada.

– Jag sa till mig själv och min familj att förra säsongen skulle bli min sista i KHL och att jag skulle göra allt för att komma tillbaka hit i år. Det var så klart en chansning att bli kontraktslös, utan att veta hur jag står jämfört med andra målvakter, säger Hellberg och fortsätter:

– Men jag tycker att jag spelat på en hög nivå de senaste åren, i två VM och två OS. Jag är glad att jag väntade och att jag kunde få till det här kontraktet, säger han.

"Inre drift"

31-åringen, fostrad i Almtuna i Uppsala, utsågs till matchens bäste spelare och stod för 29 räddningar när Ottawa blev det första laget den här säsongen att besegra Dallas under ordinarie matchtid.

– Jag har den där inre driften att spela på topp, på den högsta nivån jag kan. Och jag känner att jag kan spela i den här ligan på heltid.

Ottawas tränare DJ Smith var nöjd med Hellbergs insats.

– Han gjorde det jättebra, han var enastående och gav oss verkligen en riktig chans, säger han efter matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!