Helt jämnt i helsvenska CHL-semin

Den helsvenska CHL-semifinalen mellan Frölunda och Luleå lever i allra högsta grad. Max Friberg såg med sin kvittering till att det står 2–2 inför returen i Norrbotten i nästa vecka.

Frölundas Max Friberg, i bakgrunden, fick det sista ordet i den första CHL-semifinalen mot Luleå. Arkivbild.

Ishockey2023-01-10 20:42

Elfteplacerade Luleå har gått tungt den här säsongen och förlorat sex av de sju senaste SHL-matcherna. Den senaste kom borta mot Frölunda, 2–5, i lördags.

Men när lagen möttes på nytt i CHL-semifinal några dagar senare var det desto jämnare. Trots hemmaledning efter den första perioden – Andreas Borgman – vände Luleå tillbaka och gick in till den tredje perioden i en 2–1-ledning efter mål av Brendan Shinnimin och Joonas Rask.

– Frölunda startar bra, är lite bättre än vi. Sedan kommer vi tillbaka i andra och gör en riktigt bra andraperiod, tar över, innan det blir mer Frölunda i sista perioden i kraft av utvisningar, säger Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund i SVT:s sändning.

Gästerna såg länge ut att ha en ledning med sig till returen på hemmais i nästa vecka. Men med knappt tre minuter kvar att spela av den sista akten skickade Max Friberg in 2–2-pucken.

– Vi får ta det, det är bara att gilla läget, säger "Bulan" Berglund.

I den andra semifinalen är det fördel fjolårsfinalisten Tappara. Det finländska laget vann med 2–0 hemma mot schweiziska Zug, som tränas av tidigare Rögle- och Linköpingstränaren Dan Tangnes.