Hemma fast borta för Pärna: "Extra roligt"

En tuff bortafajt mot Halmstad väntar för VH. Matchen är såklart extra speciell för Martin Pärna, som hoppas kunna följa med efter läskiga smällen. "Vi tar det dag för dag", säger Pärna.

Martin Pärna hoppas kunna vara med i bortamatchen mot Halmstad.

Martin Pärna hoppas kunna vara med i bortamatchen mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-09 07:00

I slutet av den andra perioden mot Mariestad i söndags fick VH-supportrarna hålla andan. Martin Pärna försökte ta sig ur egen zon med pucken, men Mariestad-spelaren Johan Frick satte stopp för det genom en tuff bentackling och VH-forwarden blev liggandes på isen med smärta i knät. 

På läktaren och i VH-båset blev det livat och det efterfrågades betydligt mer än en två minuters-utvisning som domartrion nöjde sig med. 

– Jag upplevde att han satte ut benet för att få stopp på mig, och sådana tacklingar kan ta väldigt illa. Direkt efter tacklingen trodde man väl att någonting var sönder, berättar Pärna som ger lugnande besked: 

– Det känns bättre. Jag var i hallen i samband med dagens (läs: måndagens) träning och snackade med läkaren som kollade på det. Vi sa att vi tar det dag för dag och ser hur det utvecklar sig. Det är lite svullet, men inget allvarligt. 

Under onsdagskvällen väntar VH:s femte match i Allettan, borta mot Halmstad Hammers. 

Vad tror du om dina chanser till spel mot Halmstad?

– Först ska jag testa på isen och se hur det känns. Jag hoppas kunna spela mot Halmstad, men man vet aldrig. 

För Halmstad-bördige Martin Pärna är det såklart en speciell match. 

– Det är alltid kul att möta moderklubben och det är där jag vuxit upp. Sen är det också extra roligt med familj och vänner på läktaren. 

Pärna har representerat klubben i både i junior- och seniorsammanhang. Senaste säsongen i klubben var 2020/2021. Relationerna till spelare och förening finns kvar. 

– Jag och Marcus Borgh (forward i Halmstad) har daglig kontakt, och sen hörs man med några andra lite då och då. 

Halmstad har inlett Allettan starkt och ligger tvåa i tabellen. Laget kommer in i mötet med god form efter tre raka segrar. 

Vad tänker du om Halmstad som lag och deras säsong?

– Det är ett hårt arbetande lag med bra försvar och målvakt. Eftersom Halmstad inte har de mest meriterade spelarna underskattade många dem inför säsongen. Men de har fått ihop det på ett bra sätt. 

Martin Pärna har bidragit med tre poäng framåt för VH under Allettan. Och bortsett från smällen mot knät känner han sig i form. 

– Jag tycker att jag kört på bra och det går i rätt riktning, jag känner mig pigg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!