Hemmapremiär i kväll – nyförvärvet går in i kedjan med Karlsson och Modigs

Förra veckan blev det klart att Skellefteåfostrade Sebastian Manberg ersätter David Stenback. I premiären var han inte spelklar, däremot i kvällens hemmamöte mot Kallinge. – Manberg går rakt in och kommer spela med Markus Modigs och Jakob Karlsson, säger tränaren Tobias Jahr.

Jakob Karlsson och hans Vimmerby har hemmapremiär mot Kallinge/Ronneby i kväll. VH-förvärvet Sebastian Manberg spelar tillsammans med Karlsson och Markus Modigs. Foto: Magnus Strömsten

Jakob Karlsson och hans Vimmerby har hemmapremiär mot Kallinge/Ronneby i kväll. VH-förvärvet Sebastian Manberg spelar tillsammans med Karlsson och Markus Modigs. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2017-09-20 08:45

Vimmerby Hockey tippas allmänt bli ett topplag i HockeyEttan.

Nu är laget ännu starkare sedan det blev klart med Sebastian Manberg.

– Det finns alla förutsättningar att han kommer bli en högproducerande spelare hos oss. Han ser intressant ut, har fina ”händer” och bra spelsinne, säger Tobias Jahr om nyförvärvet.

”Parkerade i anfallszon”

VH fick en bra start i seriespelet, då Tyringe slogs tillbaka efter övertid.

4-3-segern på Tyrs Hov togs emot med blandade känslor av Jahr.

– Det var skönt att vinna premiären. Direkt efteråt kände jag en lättnad över att vi kom undan med två poäng. Men när jag tittade på matchen i efterhand ser man att vi är det klart bättre laget.

Hur analyserar du den matchen?

– Att vi började första perioden jättestarkt och parkerade i deras anfallszon. Vi gjorde precis allt det som vi kom överens om. Vi hade snabba spelvändningar och kom djupt ner med pucken i deras zon. Tyvärr fick vi inte betalt för spelövertaget. Deras målvakt stod på huvudet och vi fick inte in puckarna.

– Jag tror att många lag kommer få svårt att vinna i Tyringe. Det är ett ungt, hungrigt och bra lag.

Nu är premiären historia. Nu väntar ett lag som Vimmerby mött otaliga gånger de senaste säsongerna: Kallinge/Ronneby.

– De är alltid bra. Det är skridskoskickligt lag som satsar mycket på kontringar och anfaller med många spelare. För oss handlar det om att försöka spela som mot Tyringe och ha samma taktik: att få ner pucken djupt i deras zon. Det såg väldigt bra ut på träningen.

Utöver skadade Ludvig Jardeskog, har Vimmerby tillgång till alla spelare – om nu inget oförutsett händer vill säga.

– Vi kommer till start med 13 forwards och sju backar. Det känns inspirerande att ha hemmapremiär mot Kallinge. Kan vi få ett flow i det här, så kan det bli riktigt bra, säger Tobias Jahr inför sin första match på hemmais som huvudtränare i VH.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!