Herman om målet "En riktig lättnad"

När vi pratade med Herman Johansson för en vecka sedan, efter bortamatchen mot Dalen, var han nöjd med sitt spel, men ville bidra mer offensivt. Redan i onsdagens 6-0-seger mot Mörrum lossnade målskyttet för 20-åringen.

Herman Johansson blev riktigt glad efter att ha bombat in 4-0 mot Mörrum.

Herman Johansson blev riktigt glad efter att ha bombat in 4-0 mot Mörrum.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-15 22:23

– Det var jätteskönt, konstaterar Herman när vi pratar med honom efter matchen.

Lagkamraterna kommer en efter en fram och berömmer Herman för sin stenhårda träff. Kanske var det snyggast av hemmalagets sex mål mot Mörrum. Herman Johansson fick en fin passning av Niklas Salo och bara drog till med ett slagskott. Pucken gick stenhårt in i krysset. 

Det var Färjestadproduktens första mål i vårserien - och blott andra för säsongen. Senaste gången han blev målskytt var i hemmapremiären mot Kalmar. 

– Man ska ju inte gå runt och tänka på det, men det har ändå blivit att det satt sig lite i huvudet. Därför var det en riktig lättnad att se den gå in, säger Herman.

Du kändes het redan från start och sköt en hel del, redan innan målet?

– Ja, precis. Jag och Rasch (Hermans backpartner) sa innan matchen att vi skulle skjuta mycket. Det gjorde vi, vilket lönade sig, med tanke på att vi båda gjorde mål.

Matchen då? Det var aldrig något snack egentligen, utan VH avgjorde redan i första perioden, när de gick ifrån till 5-0. 

– Vi har gjort två dåliga första perioder nu mot Dalen och Borås, så vi var revanschsugna. Det syntes och vi kom ut med bra energi direkt, säger Herman. 

Efter målkalaset i första perioden blev det en ganska avslagen tillställning, och VH vann till slut med 6-0. 

– Det blir en lite konstig match efter första perioden. Det kan vara lite svårt att fortsätta spela bra när man leder med så många mål, man kan bli lite avslappnad. Men jag tycker vi visar bra lagmoral och gör det bra hela matchen. 

Detta var VH:s största segersiffror hittills i vårserien, och näst störst sett till hela säsongen (efter 10-2 mot Tyringe). 

– Det är nog viktigt ändå. Skönt att visa att vi kan göra mycket mål, vilket vi haft lite problem med tidigare i vissa matcher. Hela laget gör en bra match idag, säger Herman Johansson. 

Och nu har ni sju raka segrar...

– Ja, det känns riktigt skönt så klart. Vi fortsätter kämpa och är inte nöjda för det, men det sprider ändå ett lugn i laget. Det är viktigt för självförtroendet.

Här skjuter VH-backen Herman Johansson in 4-0.
Här skjuter VH-backen Herman Johansson in 4-0.
Matchfakta

Vimmerby Hockey-Mörrum GoIS 6-0 (5-0, 0-0, 1-0)

Målen: 1-0 (02.04) Roman Semjonovs (Oskar Carlsson), 2-0 (08.36) Christoffer Rasch (Herman Johansson, Kristoff Kontos), 3-0 (14.19) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Niklas Salo), 4-0 (15.23) Herman Johansson (Kristoff Kontos, Niklas Salo), 5-0 (16.55) Mathias Wigley (Pelle Ström, Oscar Gustafsson), 6-0 (57.09) Edwin Johansson (Oskar Carlsson, Anton Carlsson). 

Skotten: 37-20

Utvisningsminuter: 12-38

Publik: 843

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!