Heroiskt VIK hemmaslog AIK

AIK gästade Plivit Trade-Hallen och Västervik med två raka förluster. VIK, å sin sida, klev in i matchen med fem raka nederlag. Klart stod alltså att en svit skulle ta slut och en fortsätta. Det lag som fortsätter sin kräftgång är AIK. VIK bröt sin förlustsvit när man vann, 2-1.

Ishockey2017-10-11 19:03

Mot AIK gick man en jämn match. En hård, tillknäppt match. Efter två mållösa perioder bröt Eric Castonguay dödläget när han satte en retur bakom - en eminent - Jonas Fransson i VIK-målet.

Men hemmalaget gav sig inte utan en strid. Emil Wahlberg - också utmärkt - stormade fram på vänsterkanten, avlossade ett slagskott som Linus Lundin i AIK-kassen inte lyckades hålla. På den lösa pucken dök ett Dan Pettersson-blad upp. Kvittering inför (svaga) 1338 jublande i PTH.

Och Pettersson ville mer. 15:18 in i tredje perioden tog han position framför Gnagets målman, Oskar Drugge skickade in en isare som VIK-kaptenen styrde in till 2-1.

Gästerna från Stockholm pressade på ordentligt under slutminuterna. Dock: VIK slet och stred. Och denna kväll fick man belöning för slitet.

Fakta och plusbetyg:

Västerviks IK-AIK Hockey 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Allsvenskan, omgång 7

Första perioden:

Andra perioden:

Tredje perioden: 0-1 (04:08) Eric Castonguay (Anton Holm, Christian Sandberg), 1-1 (10:19) Dan Pettersson (Emil Wahlberg), 2-1 (15:18) Dan Pettersson (Oskar Drugge, Alexander Wiklund)

Skott: 21-26 (7-7, 6-11, 8-8)

Utvisningar: VIK 3x2 min, AIK 2x2 min.