Het Pettersson när Vancouver tog revansch

Ett mål och två assist. Elias Pettersson var tillbaka där han brukar när Vancouver studsade tillbaka i NHL-kvartsfinalen mot Vegas, seger 5–2.

Elias Pettersson (mitten) jublar med Alexander Edler (till vänster) och Tanner Pearson efter sitt 3–1-mål mot Vegas.

Ishockey2020-08-26 08:05

Svensken assisterade till 1–0 och 2–0 i den första perioden och satte sedan själv 3–1 i den andra. 21-åringen från Sundsvall tog emot en puck framför mål, lurade ner Robin Lehner på plockhandssidan och lyfte sedan in pucken i högra hörnet.

Efteråt jublade han i kapp med framspelaren Alexander Edler.

Senast lagen möttes lyckades Pettersson inte överlista Lehner en enda gång, landsmannen höll nollan när Vegas vann första kvartsfinalmötet med 5–0.

– Vi ville studsa tillbaka efter första matchen, vi var inte nöjda med den, säger Pettersson på en presskonferens.

– Vi gjorde en bra match och ska vara glada. Vi är redo för match tre.

Storstjärnan är nu uppe i 16 poäng i slutspelet (5 mål och 11 assist) i den nordamerikanska ishockeyligan och har bara Colorados Nathan MacKinnon framför sig i poängligan (7+11).

Även målvakten Jacob Markström fick revansch. Svensken, som byttes ut i storförlusten senast, stoppade 38 skott – varav 21 i en stark forcering från Vegas i den andra perioden – och vann den blågula målvaktskampen mot Robin Lehner.

– Alla ville göra en bättre match i kväll, och det gjorde vi, säger Markström.

– Det betyder jättemycket för självförtroendet. Vegas är ett bra lag och det är upp till mig att stå för några räddningar.

Nästa match i serien – som nu är kvitterad – spelas natten till fredag.