HET VÄRVNING: Spetsbacken är tillbaka

Spetsbacken Jonas Liwing är tillbaka i IK Oskarshamn och han gör det som Supporterspelaren med över 100.000 insamlade kronor för ändamålet. Kontraktet med Liwing är skrivet på ett år.

Ishockey2016-07-11 12:10

Den 33-årige stockholmaren Jonas Liwing kommer till IKO med massor av rutin från SHL och Allsvenskan plus en nyligen avslutad tvåårssejour i tyska ligan. Säsongen 04/05 var han med och förde IKO ända till kvalserien till SHL med sina 26 poäng (elva mål) på 52 matcher.

IK Oskarshamns sportchef Roger Jönsson:

– Med Jonas Liwing får vi en spelare som är bekant för Oskarshamnspubliken, efter en stark säsong 04/05. En kreativ och skridskostark back, med en tydlig identitet i spelet. Han bär med sig värdefulla erfarenheter från en lång karriär, men fortfarande driven, ambitiös och vill hit för att leverera.

Jonas Liwing:

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Oskarshamn. Jag ser fram emot en bra säsong och hoppas vi kan ta ytterligare kliv efter den fina säsongen laget gjorde ifjol. Jag har ju en del rutin att bidra med, detta är min 11:e klubb! Jag är en spelande back och jag vill hjälpa till att ta tre poäng varje match. Power play vill jag så klart gärna spela, det vill väl alla, men man ska förtjäna det också. Jag har skrivit på för ett år, sen får vi se efter säsongen om det blir mer.

– Jag har spelat i Tyskland de två senaste säsongerna och det är lite annorlunda än i Sverige. Man får anpassa sig då många spelar för sig själva och inte för laget. Jag tycker allt håller mycket högre nivå i Sverige, både spelare, tränare och träningsmetoder.

– Senast jag spelade i IKO var lockout-säsongen 2004/05 då vi tog oss hela vägen till kvalserien med många bra lag, bl a var Skellefteå och Brynäs med där. Jag minns att vi vann första matchen i kvalserien mot Nyköping men sen tog det stopp. Tom Linder var med redan då, han var ungtuppen i laget tillsammans med Linus Bladström.

– När jag spelade med AIK tror jag inte vi vann någon gång i Oskarshamn, det blev 6-1 ett par gånger kommer jag ihåg.

– Det är jättekul och en stor ära att få bli Supporterspelaren i år. Supportrarna här är härliga och jag ser fram emot att få spela inför den publiken igen.

Fotnot: I laget 2004/05 spelade bland andra Timo Leinonen, Henrik Karlsson, Fredrik Jaensson, Martin Thörnberg. Thomas Björnström (Gustafsson) och Mads Hansen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!