Het VH-kedja i derbyt

Ryssarna hade sin superkedja med Makarov, Larionov och Krutov. Vimmerby har sin med Jonason, Karlsson och Holmberg. Okey, det är förstås inte samma dignitet på VH-trion, men på den här nivån håller den hög klass. - Det är den bästa kedja jag spelat i, säger Björn Jonason inför derbyt mot Västervik.

Spelskicklig trio. Alexander Holmberg, Jakob Karlsson och Björn Jonason trivs tillsammans i Vimmerby Hockey. Ikväll är det dags för ett stekhett derby mot femteplacerade Västervik.

Spelskicklig trio. Alexander Holmberg, Jakob Karlsson och Björn Jonason trivs tillsammans i Vimmerby Hockey. Ikväll är det dags för ett stekhett derby mot femteplacerade Västervik.

Foto:

Ishockey2013-10-16 06:23


Tio matcher. 35 poäng. Det har Björn Jonason, Jakob Karlsson och Alexander Holmberg producerat tillsammans så här långt. Ett par av dem kom i Plivit Trade-hallen i Västervik för en månad sedan.
- Det var en rolig match och målen vi gjorde i vår femma var riktigt vackra, säger Jakob Karlsson.
Som Björn Jonasons läckra 2-0-mål. Som Oskar Carlssons 4-0 i öppen kasse och som Jakob Karlssons solomål till 6-1.

"Har samma tänk"
Vimmerbys förstalina visade vägen då och har visat vägen i flera andra matcher. Och ska också göra det. De kraven finns.
Ibland är det en njutning att se dem på isen. Mixen av snabbhet, rörelse och spelintelligens gör det svårt för motståndarna att hänga med i svängarna. Typ, Makarov, Larionov och Krutov på sin tid.
- Vi har samma tänk och det är enkelt att spela med dem, säger nyförvärvet Alexander Holmberg.
Precis som Björn Jonason tycker han att det är den bästa kedjan han någonsin spelat i.
- Framför allt kompletterar vi varandra på ett bra sätt. Vi gör lite av allting.
Jakob Karlsson trivs också ypperligt i sin omgivning.
- Björn är bäst på små ytor och har en otrolig energi, Alexander har farten och jag är väl den som håller i pucken en del.
Vad präglar er kedja?
- Vi är skridskostarka, med bra spelsinne och har finess i spelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!