Sjöberg blev matchvinnare för VH: "Inga konstigheter"

3–3 efter förlängning. Då är det som bekant straffar som gäller. VH fick med sig extrapoängen efter Carl Sjöbergs avgörande straffmål. "Vi är en jättestark grupp", säger Sjöberg.

VH-firande efter Carl Sjöbergs avgörande straffmål.

VH-firande efter Carl Sjöbergs avgörande straffmål.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-01-13 20:58

Det är andra matchen i rad Carl Sjöberg står för ett viktigt straffmål för VH. Borta mot Halmstad gjorde han 4–2-målet genom en riktigt läcker straff.

Mot Dalen kanske det inte var riktigt lika snyggt, och han missade dessutom ett försök innan i straffläggningen. Nåväl, matchvinnare blev Sjöberg likväl.

– Det är inga konstigheter, jag har några varianter från den vänstra sidan. Det var lite liknande som mot Halmstad. Målvakten tjuvar litegrann på skottet, sätter sig rätt tidigt och då finns den långa dragningen. Lite tur att den gick in under "plocken", men det får man ha ibland, säger Carl Sjöberg kort efter 4–3-segern.

Vad säger du om matchen?

– Väldigt starkt av oss att ta ledningen och sen leda med 3–0. Sen vet jag inte om det är en inställningsfråga eller att vi går kort på folk som gör att vi bjuder in dem. Det kan hända att man tappar ledningar, även om det är tråkigt. Det är mer som att vi tappar en poäng än vinner två. Samtidigt är det starkt att vi kniper den extrapoängen.

VH har fått en kanonstart på Allettan och toppar just nu tabellen.

– Vi är jättestarka och har ett bra lag. Det är starkt att bara ha torskat en match, är man med såhär långt i toppen är man bra och ska ha höga målsättningar. Vi är en jättestark grupp och har god tillit till varandra. Så fort man litar på sina lagkompisar ger det resultat.

Även Adam Petersson satte ett av två försök i straffläggningen för VH. Det målet räknades dock såklart inte in i statistiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!