Hett derby i premiären för Virserum

Virserums SGF:s hockeysäsong inleds på lördag med derby hemma mot Åseda. "Vi har ett helt nytt lag att jobba med men det känns som att vi är på rätt väg", säger VSGF-tränaren Tomas Larsson.

Virserums SGF spelar seriepremiär på lördag och ställs direkt mot Åseda, som värvat friskt från VSGF.

Virserums SGF spelar seriepremiär på lördag och ställs direkt mot Åseda, som värvat friskt från VSGF.

Foto: Jonas Axelsson

Ishockey2019-10-03 06:00

På lördag är det dags för Virserums SGF att kliva ut på isen för seriepremiär i hockeyns division tre. Det är inte vilken match som helst i premiären heller, utan det är derby hemma mot Åseda IF.
– En premiär är alltid en premiär och nu är det derby också så det kan inte bli bättre. Det är inte svårt att tagga till, säger Virserum-tränaren Tomas Larsson. 

Åseda har i stort sett plundrat VSGF på spelare och ser ut att satsa hårt inför säsongen 19/20. En av spelarna som lämnade VSGF för Åseda inför säsongen var lagkaptenen Christoffer Velander.
– Man får räkna med att man tappar spelare. Velander var ett tungt tapp för oss men sådant ingår i hockey, säger Tomas Larsson.

VSGF:s tidigare huvudtränare, Fredrik Pettersson, lämnade också för just Åseda. Tomas Larsson var länge assisterande tränare i Virserum bakom Pettersson men tog över huvudansvaret nu när Pettersson lämnade.

VSGF har bara spelat två träningsmatcher inför säsongen och har inte haft den optimala uppladdningen. Man har också ett i princip helt nytt lag att arbeta med men många nya spelare som ska komma in i spelsystemet och i laget.
– Det ser ändå bra ut på träningarna men det är svårt att dra någon parallel av det på så kort tid som vi haft. Vi har ett helt nytt lag att jobba med men det känns som att vi är på rätt väg. Det är några detaljer som måste börja sätta sig, säger Larsson. 
Vad har ni för målsättning med säsongen?
– Laget är så pass nytt så vi har inte satt något mål. Men vi siktar högt, så det är vad vi börjar med, säger tränaren.
Vad kan vi förvänta oss för typ av hockey av VSGF?
– Vi vill ha fart och spela en rolig hockey. Vi har många skridskosnabba spelare så vi ska utnyttja farten.

Trots att serien drar igång på lördag är VSGF inte helt klara med truppbygget än. Enligt tränaren kan det dyka upp ett och annat nyförvärv efter seriepremiären också.
– Vi har lite trådar ute och har något som kanske kan bli officiellt snart. Vad det blir kan jag inte säga i nuläget men det kan vara något bra, säger Larsson.
Vad känner du att ni behöver förstärka då?
– Det är på backsidan, som i all hockey. Det kvittar vilken division det är, det är alltid svårt med backar.
Har du laget klart till premiären?
– Det är ungefär 90 procent klart. Jag har ett lag klart i huvudet och vad jag vet så ska alla vara tillgängliga. 

Robert Davidsson ser ut att få förtroendet på målvaktssidan i VSGF.
– Man vet alltid vad man får av "Robban". Sedan har vi två unga målvakter som är på väg upp också och de ser giftiga ut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!