Hett derby när IKO vann mot Västervik

En fullsatt arena och 3275 åskådare bjöds på hockeyfest i Oskarshamn. Precis som väntat blev det en rafflande tillställning och ett derby värd namnet. Det var hög intensitet, fart och så där dramatiskt som vi ville ha det. Till slut stod hemmalaget IKO som vinnare mot Västervik. Joakim Hagelin blev segerskytt med sitt 2-1-mål tidigt i tredje.

IKO-jubel. Oskarshamn spräckte förlustsviten mot Västervik

Ishockey2017-11-25 19:20

Skulle Västerviks IK förlänga sin segersvit mot derbyrivalen Oskarshamn, eller skulle IKO sätta stopp för den jobbiga trenden?

Ja, det var frågan när lagen ställdes mot varandra i en het drabbning i Be-Ge Hockeycenter i Oskarshamn.

Sett till spelet var det faktiskt inget snack. Bottengänget VIK var både hetare, bättre och verkade vilja mer än topplaget Oskarshamn. Ett Oskarshamn som var på gränsen till naivt i två perioder. Gång på gång gick de bort sig i mittzon och offensiv zon - och öppnade upp för kontringar till hungriga VIK-spelare. Att det stod 1-1 efter två perioder var missvisande. Västervik, som varit direkt svagt på bortais i höst, hade flera tunga lägen, men antingen var avsluten för dåliga, antingen motade den utmärkte före detta VIK-målvakten Ludivig Engsund skotten.

Gustav Olhager gav tabelltvåan ledningen med 1-0 i den första periodens slutskede. Detta efter ett fint anfall sedan VIK tappat puck enkelt i egen zon. 1-1 kom rättvist i slutet av mittperioden. Patrik Blomberg hittade nätet via en backhand.

Men så kom 2-1 i inledningen av den tredje perioden. Målet godkändes  till slut sedan domaren videogranskat Joakim Hagelins skott en lång stund.

Oskarshamn höjde sin nivå sista 20 minuterna och gjorde det betydligt svårare för Västervik att skapa heta målchanser. I minut 53 kvitterade ändå VIK igen - trodde vi.. Efter en tilltrasslad situation, och ny videogranskning, dömdes målet bort. Mattias Elfström stötte in pucken med hjälp av handen. Derbyt slutade därmed 2-1 och Västerviks svit av fem raka segrar mot IKO var bruten.

I Västervik var Emil Georgsson mycket bra liksom Jacob Tenemyr, Oscar Drugge, Conny Strömberg och Christopher Fish. I Oskarshamn gick priset som bäste spelare till målvakten Ludvig Engsund.

Matchfakta: Oskarshamn-Västervik: 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (19.15) Gustav Olhager (Arsi Piispanen, Victor Löfstedt).

Andra perioden: 1-1 (37.09) Patrik Blomberg (Victor Öhman, Conny Strömberg).

Tredje Perioden: 2-1 (43.26) Joakim Hagelin (Tom Hedberg, Filip Engsund).

Utvisningar IKO: 3x2. VIK: 2x2.

Skott: 20-22.