Historien bakom spelarnas tröjnummer: "Världens bäste"

En slump, ett högst medvetet val eller finns det någon speciell story bakom? Det är frågan. Sporten har frågat spelarna i Vimmerby Hockey om varför de har just det numret på sin tröja. Här är svaren från dem som spelat frekvent i A-laget.

Numret på tröjan kan vara speciellt för vissa, mindre speciellt för andra. Vi har kollat med spelarna i Vimmerby Hockey för att ta reda på varför de valt just det numret de bär på tröjan.

Numret på tröjan kan vara speciellt för vissa, mindre speciellt för andra. Vi har kollat med spelarna i Vimmerby Hockey för att ta reda på varför de valt just det numret de bär på tröjan.

Foto: Arkiv

Ishockey2023-03-08 16:00

1) Robin Christoffersson

Kommentar: "Jag valde nummer ett för att min barndomsidol Johan Hedberg hade det i Leksand. Det var han som också fick mig att börja spela hockey."

undefined
Robin Christoffersson gör som barndomsidolen Johan Hedberg och bär nummer ett.

4) Johan Norberg

Kommentar: "Jag valde nummer 4 eftersom min pappa Hans Ove Norberg, som även har varit tränare i Vimmerby, hade det när han själv spelade hockey. Jag har alltid sett upp till honom som både person och spelare."

7) David Thomson

Kommentar: Blev tilldelad nummer 7 när han kom in i truppen en bit in på säsongen.

9) Oscar Gustafsson

Kommentar: "Jag har haft 95 och 59 de senaste åren och har aldrig haft ett singelnummer förut. Därför kändes 9 bra eftersom det hänger ihop med det jag haft innan."

10) Jakob Karlsson

Kommentar: "Har spelat med 18 och 16 i Vimmerby tidigare men bytte till 10 för ett par år sedan. Jag har 10 för att Dennis Bergkamp (Arsenal) hade 10 och han är världens bäste idrottare genom tiderna. Den som tycker något annat har fel."

undefined
Jakob Karlsson med nummer 10 på ryggen. Inspirationen? Fotbollsspelaren Dennis Bergkamp.

15) Oskar Lindgren

Kommentar: "Har inte 15 av någon speciell anledning. Men jag hade ofta 15 när jag var yngre i Karlskoga. Lite för att när min pappa var aktiv som målvakt, så hade han nummer 15. Jag hade även 15 under min första sejour i VH och därför kändes det givet att välja det igen när jag kom tillbaka."

17) Pelle Ström

Kommentar: "När jag kom upp i A-laget så fick jag nummer fyra, men hade det bara en eller två säsonger. Sen tog jag nummer 17 och det är väl för min pappa (Krister Ström) hade det. Jag tycker det är kul när nummer går i arv."

undefined
Sådan far, sådan son. Pelle Ström spelar, precis som sin pappa Krister, med nummer 17 på ryggen.

18) Ludvig Vännström

Kommentar: "Det är inte av någon speciell anledning. Jag gillar egentligen nummer 17 och 19, men båda var upptagna. Då passade 18 bra för mig."

19) Anton Carlsson

Kommentar: "Jag har tyvärr ingen bra story. Jag spelade med ”18” under juniortiden men när man klev upp i A-laget så hade en viss Jakob Karlsson 18. Så när Jesper Kokkonen lämnade VH så fick man vara snabb på att hugga nummer ”19”."

undefined
Anton Carlsson tog över tröja nummer 19 efter Jesper Kokkonen.

20) Adam Bäckstrand

Kommentar: "Jag har haft nummer 16 från början. När jag kom till KRIF för ett par år sedan var det redan upptaget av Marcus Paulsson. Då bytte jag till 20 och det har hängt med sedan dess."

undefined
Adam Bäckstrand.

27) William Alftberg

Kommentar: "Jag valde det när jag spelade första året i Brynäs J20. Det var inte av någon speciell anledning. Inte mer än att det såg bra ut på tröjan. Sen har jag hållit fast vid det."

undefined
William Alftberg menar att nummer 27 ser bra ut på tröjan.

38) Eddie Levin

Kommentar: "Jag valde nummer 38 för att jag hade det i ungdomsåren i Vimmerby. Därför tänkte jag att det skulle vara kul och damma av numret igen."

undefined
Eddie Levin spelade med nummer 38 i sina unga dagar i VH. Nu bär han samma nummer.

45) Isac Andersson

Kommentar: "När jag haft nummer 45 så har det gått bra för mig tidigare. Och varför inte ha det igen?"

undefined
45:an har fungerat bra för Isac Andersson. Varför ändra på ett vinnande koncept?

50) Scott Hector

Kommentar: "Det var mitt eget val att välja 50. Historien var att jag storleksmässigt fick välja bland lite olika målvaktströjor som junior i Tingsryd. Då blev det 50 och det har hängt med mig sedan dess. Känslan är att det blivit mitt nummer och jag kommer inte att byta i första hand, haha."

52) Balint Horvath

Kommentar:  "Jag fick välja mellan dem som var kvar eftersom jag skrev på så sent. Tröjnumret är inte av någon speciell anledning, men jag trivs väldigt bra med det. Det kanske får följa med mig resten av karriären..."

undefined
Balint Horvath verkar ha hittat rätt med nummer 52.

55) Adam Lindblad

Kommentar: "Jag visste inte vilket nummer jag ville ha. Sedan kom jag på att jag kunde ta 55 eftersom Nicklas Kronwall hade det. Han var en förebild för mig när jag var yngre.

61) Jacob Isaksson

Kommentar: "Det finns ingen historia bakom mitt nummer 61. Jag valde bara ett som var ledigt."

66) Hugo Lindman Gustafsson

Kommentar: "Det fanns endast ett fåtal nummer att välja på när jag kom till Vimmerby. Då tog jag 66:an för att jag tyckte det var coolast. Jag diggar det, men mitt förstaval kommer alltid att vara nummer 18."

undefined
Hugo Lindman Gustafsson har 18 som favoritnummer. Det var dock upptaget. Nu är det nummer 66 som gäller.

79) Charlie Björklund

Kommentar: "Charlie stavas med 7 bokstäver. Björklund stavas med 9. Sen fyller jag år 7/9."

undefined
7+9=sant. Åtminstone för Charlie Björklund.

92) Hugo Ollila

Kommentar: "Jag brukar ha 18, men det var upptaget. Därför tog jag 92 eftersom jag hade det en gång tidigt som pojklagsspelare. Det funkar bra för mig."

95) William Dageryd

Kommentar: "Jag har alltid haft låga nummer som backar brukar ha genom åren. När jag kom till Vimmerby så kände jag att det var läge att prova ett högt nummer istället. Jag trivs bra med 95:an."

98) Olle Söderlund

Kommentar: "Ville testa något nytt jag aldrig haft tidigare och då tyckte jag 98:an passade bra för min del och att det inte är många runt om kring i andra lag som har det numret."

undefined
Olle Söderlund kör med det något udda numret 98.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!