Firade 400 med historisk seger: "Gå hela vägen"

Hyllad innan nedsläpp. Och ett historiskt segerjubel efter slutsignalen. Vimmerby Hockeys kapten hade mycket att glädjas åt efter 3–1-segern mot KRIF. "Kvalserien är inget mål i sig utan vi ska gå för det hela vägen", säger Jakob Karlsson.

Jakob Karlsson hyllades innan matchen mot KRIF för att han blivit förste VH-spelare att uppnå 400 spelade matcher i A-laget.

Jakob Karlsson hyllades innan matchen mot KRIF för att han blivit förste VH-spelare att uppnå 400 spelade matcher i A-laget.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-25 10:32

När Jakob Karlsson äntrade isen i lördags skrev han historia. Det var match 400 i VH-tröjan för kaptenen som under totalt 11 säsonger också mäktat med hela 360 poäng (93 mål och 267 assist) och därmed också är den som har gjort flest poäng för Vimmerby Hockey.

Innan nedsläpp fick han ta emot publikens jubel och en matchtröja med just nummer 400 på ryggen.

– Det var kul att få den uppskattningen och jag blev rörd, sa han.

Den känslan satt möjligtvis i när matchen drog igång. Karlssons var inte nöjd med sin insats i första perioden.

– Nej, jag var inte bra och då blev jag lite arg på mig själv. Jag lyckades använda den ilskan och tagga till och spela betydligt bättre resten av matchen.

I tredje perioden klev han också fram och spelade en avgörande roll. Med tre, eller kanske snarare två assist, såg han till att bidra i högsta grad till att VH vände och vann med 3–1.

– Vägen in i matchen för oss var att vi fick in 1–1 i power play. Det var väldigt skönt att få utdelning och riva deras försvarsmur som var oerhört kompakt. Sedan kändes det bara som en tidsfråga. 

Och var det två eller tre assist?

– Ärligt talat så fick jag det bara till två. Poängen till Levins 3–1 i tom bur får betecknas som ett "gratisass".

Allettan avrundas på onsdag med bortamatch mot Karlskrona för VH:s del. En seger där skulle innebära serievinst och en klar fördel i det stundande slutspelet.

– I början på den här veckan såg Halmstad och Kristianstad väldigt stabila ut. Nu blev det en oväntad utveckling och vi har redan säkrat en plats i semifinal. Det har vi aldrig lyckats med tidigare så det är stort bara det. Kan vi dessutom slå Karlskrona igen sätter vi oss själva i en ännu bättre sits.

Hur ser du på slutspelet och en eventuell kvalserie?

– Vi kan inte vara nöjda med att bara ta oss till slutspel och kvalserien är inget mål i sig. Vi ska gå för det hela vägen. De 39 poäng vi har tagit så här långt i Allettan är i paritet med vad Nybro och Kalmar tog ifjol. Det visar vilken kapacitet vi har.

Den blivande 35-åringen har visat under säsongen hur viktig han är för laget. 

– Jag är inte helt slut än i alla fall. I Allettan hade jag problem att hitta formen efter en sjukdomsperiod. Jag hade inte samma kraft i kroppen. Nu har både jag och min kedja växlat upp i de senaste matcherna. Det känns bra inför slutspelet.

Jakob Karlsson har gjort sina 400 matcher i moderklubben under totalt elva säsonger.
Jakob Karlsson har gjort sina 400 matcher i moderklubben under totalt elva säsonger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!