Hjalmarsson siktar på HV-comeback i november

En stjärnvärvning närmar sig spel. Den trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson, 35, siktar på comeback i HV71 runt landslagsuppehållet i mitten av november. –Jag kommer att ångra mig om jag inte ger det en chans att spela lite till och få dra på mig HV-tröjan, säger han till klubbens hemsida.

Niklas Hjalmarsson under tiden i Arizona. Arkivbild.

Niklas Hjalmarsson under tiden i Arizona. Arkivbild.

Foto: John Locher/AP/TT

Ishockey2022-10-24 18:09

Den defensivt skickliga backen spelade i HV71 innan han lämnade för NHL 2007. I lördags kommunicerade klubben att Hjalmarsson skulle börja träna med laget, något han för första gången gjorde under måndagen.

Och tanken är att det ska leda till en comeback.

– Det har varit i bakhuvudet länge att avsluta i HV. Sedan har det växt mer och mer sedan jag kom hem i somras och installerat mig i Sverige, säger han.

En potentiell comeback kan bli hemmamatchen mot Malmö den 19 november.

– Att få dra på mig HV-tröjan känns som att cirkeln sluts, det hade varit kul att komma hem och samtidigt avsluta på ett bra sätt, inte bara vara en i mängden. Mitt mål är att vara så bra jag kan och känna att jag bidrar på ett stort sätt med den spelstil jag har och fortfarande kunna spela bra hockey, säger han.

Hjalmarsson vann tre Stanley Cup med Chicago och var erkänd som en av NHL:s bästa defensiva backar. Han avslutade med fyra säsonger i Arizona och gjorde sin sista NHL-match 2001.

Hjalmarsson var med och tog OS-silver med Tre Kronor 2014.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!