Hjälte - sedan stängdes förre VH-stjärnan av

I flera säsonger var han publikfavorit i Vimmerby Hockey. Nu spelar Hampus Harlestam i allsvenska Almtuna - men inte i de tre nästkommande matcherna. Då är han avstängd. "Känns inte som en rättvis avstängning".

Hampus Harlestam gav ett starkt avtryck i Vimmerby Hockey under sina säsonger i klubben. Nu spelar han i HockeyAllsvenskan med Almtuna.

Hampus Harlestam gav ett starkt avtryck i Vimmerby Hockey under sina säsonger i klubben. Nu spelar han i HockeyAllsvenskan med Almtuna.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-11-20 12:05

Det har varit en svängig säsong för Hampus Harlestam. Han värvades till nya SHL-laget IK Oskarshamn, för att sedan bli utlånad till allsvenska Almtuna. Där har han på kort tid upplevt både framgångar och motgångar. Ibland allt på samma gång. Som i fredags. Då satte Harlestam det matchvinnande 2–1-målet mot Västerås – för att sedan få matchstraff i slutminuten. 

– Västerås låg under och behövde göra mål. Det blev en duell, där deras kille (William Wikman) inte hade en aning om att jag kom. Jag åkte ut för checking to the head, säger Harlestam. 

Nu har domen kommit från disciplinnämnden. 

– Jag stängs av i tre matcher. Det är surt. Jag tycker inte att det är rättvist. Dessutom åkte jag på böter. Så nu är jag avstängd ett tag. 

Det är inte det enda bakslaget för Harlestam. Efter en lovande start i Almtuna skadade han ledbandet i ett knä och var borta från spel i över sex veckor. 

–  Det var tufft. Men frånsett skadan och nu den här avstängningen, så har det gått bra spelmässigt. Jag har fått stort förtroende och mycket speltid när jag väl har kunnat spela. 

Och så har det trillat in en del mål också...

–  Ja, det är jag nöjd med. Det var skönt att avgöra mot Västerås. 

På ynka sju matcher, har Harlestam gjort tre mål. Ett bra målfacit med andra ord. Under fyra framgångsrika säsonger i VH gjorde han 56 mål och totalt 131 poäng på 166 tävlingsmatcher. 

–  Jag trivs bra i Almtuna och det är nära hem till Stockholm, till familj och vänner. Jag känner också att jag har kommit in i det allsvenska tempot. Jag tycker att vi är jämna med de flesta lagen, förutom mot topplag som Karlskoga, Modo och Björklöven. 

Hampus Harlestam är som sagt utlånad till Almtuna från SHL-laget Oskarshamn. Något spel där tycks inte vara aktuellt. 

–  Nej, jag har inte hört någonting och det lär inte vara aktuellt nästa säsong heller, oavsett om de håller sig kvar eller inte. 

Har du koll på Vimmerby?

– Jag försöker se dem så mycket det går och har sett ett par matcher live. Det är tråkigt att det inte har gått så bra. 

Som de flesta andra pekar han på en viktig detalj till de uteblivna resultaten i höst: det svaga målskyttet. 

–  Jag såg dem senast hemma mot Halmstad och då hade VH massor av chanser. Det saknas en målskytt. 

Harlestam vet. Han är en sådan själv. Även på allsvensk nivå. 

Hampus Harlestam gjorde massor av mål för Vimmerby Hockey under sina säsonger i klubben.
Hampus Harlestam gjorde massor av mål för Vimmerby Hockey under sina säsonger i klubben.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!