Hockeyallsvensk tränare hoppar av efter hot

Västerviks assisterande tränare Niklas Czarnecki hoppar av efter att ha utsatts för hot och anonyma anklagelser. Den hockeyallsvenska klubben har i samråd med Czarnecki valt att polisanmäla, skriver Västervik på sin webbplats.

Niklas Czarnecki. Arkivbild.

Niklas Czarnecki. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Ishockey2022-06-30 10:59

Vad anklagelserna och hoten består i uppges inte, men klubben skriver på sin hemsida: "Anklagelserna är kopplade till hans uppdrag i föreningen, men är också riktade mot Czarnecki som privatperson i syfte att skada hans anseende, rykte och att få honom att lämna sitt uppdrag. Anklagelserna är så pass grova att Czarnecki i samråd med styrelsen har polisanmält ärendet".

Niklas Czarnecki, 56, har varit tränare på hög nivå under hela 2000-talet och bland annat varit huvudansvarig för både Brynäs och Färjestad.

"Styrelsen i Västerviks IK har en absolut nolltolerans mot denna typ av anonymt påverkansbeteende och har försökt att stötta och hjälpa Niklas genom detta. Nu har det gått så långt att Niklas valt att inte aktivera den förlängning av kontraktet som skulle ha skett i augusti. Den individ som gör detta orsakar inte bara ett enormt lidande för Niklas, utan förstör för hela klubben som står för öppenhet, tolerans och gemenskap", säger klubbens ordförande Anders Wiman till klubbens webbplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!