HOCKEYBOMBEN: VIK JAGAR EMIL WAHLBERG

Här kommer en lokal hockeyknall. Vimmerby Hockeys lagkapten den gångna säsongen, Emil Wahlberg, jagas av den allsvenska nykomlingen Västerviks IK. – Det vore väldigt roligt att testa på Allsvenskan. Jag skulle ljuga om jag sa nåt annat, kommenterar Emil Wahlberg.

Emil Wahlberg.

Emil Wahlberg.

Foto: Arkiv

Ishockey2016-04-28 06:32

Emil Wahlberg har under de senaste säsongerna varit Vimmerby Hockeys och en av hela Hockeyettans bästa försvarsspelare.

Nyligen tillkännagav han att han med all sannolikhet nu kommer lägga skridskorna på hyllan. 26-åringens privata situation, med heltidsjobb, familj och kommande tillökning, går inte att kombinera med hockeyn.

Men det beskedet kan komma att omprövas. Vimmerby Hockeys ärkerival, Västerviks IK, är nämligen på jakt efter den spelskicklige backen. VIK-tränaren Mattias Karlin kommenterar uppgifterna:

– Det stämmer att vi har haft en första kontakt. Vi är intresserade av Emil och ville höra oss för hur han ser på saken och hur han känner för allt.

– Emil har ju inte förlängt med Vimmerby och vi känner till hans privata situation, men i och med att vi kommer träna dagtid kan vi erbjuda ett annat upplägg. Vi kommer diskutera vidare med Emil, berättar Mattias.

Även Emil Wahlberg bekräftar intresset från VIK samt att det är ömsesidigt.

– Det vore väldigt roligt att testa på spel i Allsvenskan. Jag skulle ljuga om jag sa nåt annat. Trots att det gäller Vimmerbys värsta rival. Men de som känner mig tror jag skulle glädjas i alla fall – om det nu blir så, kommenterar Emil Wahlberg.

– Sedan måste det funka socialt och för min arbetsgivare. Att spela hockey på den här nivån och jobba heltid går inte. Det är det som mitt beslut om att inte lira baserar sig. Jag är självklart även intresserad av att fortsätta lira med Vimmerby om det skulle gå att lösa, säger Emil.

I Emil Wahlberg ser Västerviks tränare Mattias Karlin en back med stor potential i HockeyAllsvenskan.

– Jag har alltid gillat Emil och tycker att han har varit Vimmerbys bäste back i flera år. Många andra kanske har haft speciella spetskunskaper, men Emil är väldigt allround. Han kanske inte är den som syns mest, men jag bedömer att han är den som har störst chans att spela i Allsvenskan utan att ha några problem med det.

– Om vi skulle lyckas lösa det med Emil så är han definitivt inne på tre backpar hos oss när lagbygget är klart, avslutar Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!