HOCKEYBRÅKET: Fansen bojkottar premiären efter Twitterinlägg

Nästa söndag inleds hockeysäsongen för Vimmerby Hockey genom hemmamatchen mot KRIF. Men redan nu är handskarna kastade inför fajten: KRIF-fansen väljer nämligen att bojkotta matchen, bland annat på grund av elaka skriveriet på Twitter.

Nej, några KRIF-fans lär vi inte få se i Vimmerby kommande helg.

Nej, några KRIF-fans lär vi inte få se i Vimmerby kommande helg.

Foto:

Ishockey2016-09-11 15:56

White Angels, som KRIF:s supportergrupp kallar sig, uppmanar nu alla föreningens medlemmar att bojkotta säsongens premiärmatch mot Vimmerby den 18 september.

Som en följd av bojkotten har man även valt att ställa in den planerade supporterresan.

En bidragande faktor till bojkotten ska vara flera Twitter-inlägg, författade av VH-supportrar och lagets sportchef, Daniel Stolt:

”Det har under silly season och under försäsongen skrivits väldigt mycket skit om KRIF Hockey på bland annat Twitter från Vimmerbys supportrar och från folk inom klubben. Ja, till och med sportchefen har uttryckt sig olämpligt på Twitter. Oftast helt utan belägg för sina inlägg och påståenden.” skriver White Angels på sin hemsida.

En ytterligare bidragande faktor till bojkotten ska vara att Vimmerby Hockey förvägrat KRIF möjligheten att visa matchen – som sänds via Solidtango – för fans som inte kan ta sig till Vimmerby:

”Det har aldrig tidigare varit några problem att komma överens med berörda föreningar om ett avtal om att få sända matchen i ett slutet sällskap. Förutom nu. Vimmerby vägrar låta KRIF sända matchen och hänvisar till att det strider mot Solidtangos regler.”

Som avslutande anledning till bojkotten nämns säsongens spelschema:

”En annan bidragande orsak till att vi bojkottar seriepremiären i Vimmerby är att vi vill visa Svenska Ishockeyförbundet vårt missnöje med spelprogrammet som inledningsvis är identiskt för KRIF mot föregående säsong. Vimmerby borta följt utav Troja/Ljungby hemma.”

Det ser alltså ut som att KRIF får klara sig utan bortastöd i Vimmerby kommande helg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!