Hockeyettan förändrar och flyttar fram premiären

Under tisdagen gick Hockeyettan ut med ett pressmeddelande där man dels presenterade ett nytt premiärdatum, dels presenterade en ny form av slutspel för lagen i serien.

Hockeyettan förändras till nästa säsong.

Hockeyettan förändras till nästa säsong.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-06-09 17:33

Tidigare har Hockeyettan startat i september månad. Den kommande säsongen blir det inte så, enligt ett preliminärt beslut. Ligan skjuter fram premiären till den 4 oktober i år istället.

Man har också bestämt sig för att använda en ny modell när det kommer till att utse ett lag som får platsen i Allsvenskan. Det platsen kommer att bestämmas av en slutlig kvalserie där fyra lag möts, men den nya modellen handlar också om vägen fram till kvalserien.

Grundserien, Allettan och vårserien kommer att finnas kvar och spelas som vanligt. Därefter blir det ett slutspel som inleds med "play in" där lag sju och åtta från respektive Alletta och fyra seriesegrare från respektive vårserie gör upp om fyra platser till en åttondelsfinal, som redan består av lag ett till sex från respektive Alletta. 

De åtta högst rankade lagen i åttondelsfinalen, som består av totalt 16 lag, väljer motstånd bland övriga och åtta vinnare går vidare till en kvartsfinal. Matcherna spelas i bäst av tre där det högst rankade laget inleder borta och får eventuellt två hemmamatcher efter det.

I kvartsfinalen väljer lagen återigen utifrån rankingen och spelar enligt samma sätt i en bäst av tre-serie. De fyra lagen som vinner sina kvartsfinaler går sedan till kvalserien. I kvalserien möts alla lag hemma och borta och vinnaren av hela serien går till Allsvenskan.

Även seriebestämmelserna är preliminära i dagsläget, skriver Hockeyettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!