HOCKEYEXTRA: Han kan vara Vimmerbys nya pusselbit

Fredrik Asplund fick inget förlängt kontrakt med Västervik. På måndagskvällen tränade forwarden med Vimmerby. I kväll spelar han troligtvis med laget. – Först måste Västervik skriva en övergång, säger tränaren Jeff Hällegard.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2016-09-13 14:35

Det var i början av september som allsvenska Västerviks IK gav Fredrik Asplund det tunga beskedet att de inte förlänger hans tryout-kontrakt.

23-åringen spelade förra säsongen i Kristianstad men har innan dess flera säsonger bakom sig i Västervik.
Han jobbar i Västervik och nu kan han vara på väg till Vimmerby.

I måndags tränade han med laget för första gången.

– Det är svårt att säga något efter en träning men han var och tränade, sen får vi se vart det landar, säger Jeff Hällegard.

– Eftersom vi inte har något J20-lag och har tolv forwards håller vi ögonen öppna. Skulle vi till exempel få en skada eller sjukdom är vi lite drabbade.

Tanken är att han följer med till Mariestad och spelar när Vimmerby genrepar inför söndagens seriestart hemma mot Kallinge/Ronneby.

– Om det funkar och är möjligt följer han med. Först måste Västervik skriva en övergång, säger Hällegard.

Tror du att han kommer spela i Vimmerby?

– Ingen aning. Men vi har sagt att vi vill ge honom en möjlighet att visa upp sig och det är lättare att se det på match än på träning.

Får någon stå åt sidan i så fall?

– Nja, i så fall åker vi med 13 forwards och sju backar. Då blir det honom vi tittar lite extra på och ser om det är något för oss.

Är han i bra fysisk form?

– Ja, det tycker jag definitivt.

Vimmerby har vunnit samtliga sina sex träningsmatcher och i kväll kan de pricka in seger nummer sju i Mariestad.  

– Det är ett genrep och några dagar kvar till premiären, jag vet av erfarenhet att man inte går in hundra i alla närkamper. Man vill vara hel på söndag.

Vimmerby är i dagsläget helt skadefri och åker med fullt lag till Mariestad, bortsett från unge talangen Helge Holmstrand.

– I morgon (läs i dag) får han gå i skolan, vi åker så tidigt och då stannar han hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!