Hockeyfesten kan börja

AIK och allsvensk premiär. Så mycket större än så blir det inte för Västerviks IK. – Det här ska bli så kul, så spännande, säger Johan Kullberg, kassör i supporterklubben Rödblåa fans.

RUSTAR. Rödblåa fans laddar för allsvensk premiär. På torsdag är det dags för AIK mot Västervik. VIK-spelarna är redo. Fansen är redo.

RUSTAR. Rödblåa fans laddar för allsvensk premiär. På torsdag är det dags för AIK mot Västervik. VIK-spelarna är redo. Fansen är redo.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2016-09-14 06:00

I morgon är det dags.

AIK mot Västerviks IK.

VIK-spelarna är rustade, fansen likaså.

– Det är mycket hockeysnack i stan. Som säljare märker jag verkligen av det, säger Johan Kullberg, kassör i supporterklubben Rödblåa Fans.

Han har varit med sedan klubben startades 2010. 

Förra säsongen nådde de all-time-high i medlemsantal. Det troliga är att rekordet kommer att slås igen kommande säsong.

Division ett är ju bytt till Allsvenskan och med allt vad det innebär.

– Klart att det är spännande. Just nu går jag bara omkring och njuter av allt som händer i laget, i ishallen och i vår organisation. Jag kommer njuta av varenda sekund i Allsvenskan.

Karlin - skicklig

Ni ser. Det finns en förväntan som det nästan går att ta på. Johan Kullberg är bara en av många fans som längtar till vad som komma skall. Och självklart är en supporterbuss beställd och klar till premiären. Och inte bara till den...

– Tidigare har vi bokat supporterbuss lite hipp som happ, när det funnits ett intresse. Redan nu har vi bokat buss till de nio närmaste bortamatcherna, sedan kan det såklart tillkomma ytterligare resor.

Är det någon match du ser fram mot speciellt mycket?

– Nä, det kan jag inte säga. Alla matcher blir roliga.

Förbereder ni er på något annat sätt än när ni spelade i ettan?

– Det krävs lite mer säkerhet i Allsvenskan kring matcherna. Vi har fler folk i Rödblåa Fans som hjälper till. Vi har också nya kläder i klacken.

Västervik har vunnit allt på försäsongen. Är du förvånad?

– Nej, det kan jag inte säga. Mattias Karlin vet vad han gör. Han är en erkänt skicklig tränare.

Har ni i klacken några favoritspelare?

– Alla, men jag får nog ändå säga att tre spelare är lite extra för många. Emil Georgsson, Joacim Hedblad och Joakim Englund är smått legendarer. De har varit med länge och har ett starkt klubbhjärta.

Hur går det för Västervik i vinter?

– Svårt att säga, men vi kommer åtta i tabellen.

På torsdag väntar bussresa till Stockholm och matchen mot AIK. Redan på lördag smäller det igen, hemmapremiär mot Uppsalalaget Almtuna.

– Matchen börjar inte förrän halv sju, men vi ska börja med uppladdningen redan vid halv ett. Det kommer att bli häftigt. Vi kommer köra lite tillbakablickar, ha quiz och annat smått och gott.

Nu så. Den allsvenska premiären är snart här – och Johan Kullberg med flera njuter i fulla drag av vad som väntar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!