Hockeykollen: Så är läget hos VH-motståndarna

Vi börjar närmar oss juni och högsommar. Hockeysäsongen känns ännu avlägsen - men tiden går fort och snart är det ändå dags. Vi har pejlat läget hos Vimmerbys motståndare och kikat på lagens trupper så här långt.

Vi kan räkna med tuffa bataljer mellan Kallinge och VH även kommande säsong.

Vi kan räkna med tuffa bataljer mellan Kallinge och VH även kommande säsong.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-05-23 16:13

Lagen i södra Hockeyettan är desamma från förra säsongen. Spelarna också? Nej, inte alls. Som ni vet händer det alltid mycket i hockeylagen från ett år till ett annat. Det var också ett ämne som det pratades om på serieträffen i Ljungby förra hösten, innan säsongen drog igång. Alltså, den stora spelaromsättningen. 

Vi kan konstatera att det är samma tendens i år.

Så här ser det ut:

BORÅS HC

Kommentar: Har klart på målvaktssidan med tre målvakter. Den ser hyfsad ut. På backposition har Borås i nuläget sju klara spelare, men det är knappast en besättning som skrämmer. Här finns visserligen rutinerade Aleksander Ossipov som ett ankare. Niklas Persson är också en erfaren herre. William Svensson återvänder från Växjö Lakers J20 Superelit. 

Boråslaget kan räkna in nio klara forwards, bland annat då Alexei Sibirtsev och Martin Karlsson. Känslan är att de måste få in etablerade forwards för att kunna hävda sig på allvar. Den stora frågan är hur stjärnan och poängkungen Henrik Eriksson gör. Förra säsongen gjorde han 43 poäng på 34 matcher. 

Truppen: 17 spelare klara.

HALMSTAD HAMMERS

Kommentar: Var en av Hockeyettans stora positiva överraskningar förra säsongen. Frågan är om de kan surfa vidare på framgångsvågen? Två unga målvakter (Jacob Crespin och Jakob Hellsten) fightas om förstaspaden. 

Vi räknar in sju klara backar – och den lagdelen ser okej ut, där tidigare VH-backen Alexander Andersson är en av de ledande. Hammers har också förlängt med förre VH-forwarden Martin Pärna. Däremot ryktas Sebastian Åkesson finnas på radarn hos allsvenska klubbar. Tungt tapp i Victor Gagic (Troja). Nye David Stenbacka ett plus. Halmstad har också ett plus i sin juniorverksamhet, som är bra för den här nivån. 

Truppen: 18 spelare klara.

HANHALS IF

Kommentar: Intressant. Värvade för några dagar sedan den SHL-meriterade backen Jens Hellgren från Vita Hästen. En riktig skalp. 31-åringen kommer säkert tillföra massor i Kungsbackalaget. I de bakre leden finns också tvåvägsbacken Kim Roussakoff. Offensivt har de fått in spets i form av Tony Pappila från allsvenska Kristianstad. Får han ordning på grejerna kan han vara en potentiell poängkung i serien. Röglefostrade Johan Zarwel är spännande. 

Målvaktsposten har just nu nye Isak Ragnevad. En ung målvakt med potential. Hanhals kan bli en joker i södra Hockeyettan. 

Truppen: 11 spelare klara.

HC DALEN

Kommentar: Laget från Norrahammar brukar vara med och fightas om en plats i Allettan. Frågan är om de lyckas fylla luckorna efter den duktiga forwardsduon Timmie Persson och Erik Glimberg. Duktige Jonathan Tholander lägger av och Emil Erikssons fortsättning i klubben är osäker. Har fått in spännande namn som Henrik Neubauer och Adam Hirsch framåt. 

På målvaktsfronten har Dalen värvat skicklige Oscar Malm från Nyköping. Backsidan är ung – och stabil. VH-förvärvet Edwin Johansson kommer säkert att tillföra en hel del, liksom intressante förstaårssenioren Jaeden Martin. 

Truppen: 16 spelare klara. 

KALLINGE/RONNEBY

Kommentar: Intakt på målvaktsposten, men på förhand är inte den en av seriens bästa. Har bara två backar klara i nuläget, men ryktas vara på väg att förlänga med några. Viktigt för dem att försöka behålla bäste backen, Martin Ekström. Stabile Oscar Lindgren gick till Vimmerby. KRIF har tio klara forwards, där Eddie Levin är en av dem. Erik Brissle sägs vara på väg att förlänga, däremot verkar det inte som att Alexander Heiver blir kvar. Sebastian Magnusson ännu inte inskriven i truppen. 

Truppen: 14 spelare klara. 

KALMAR HC

Kommentar: Hur blir det egentligen med tidigare upphaussade Kalmar? Många frågetecken kring ekonomin och hur det påverkar. Mycket bra målvakt i unge Alexander Nilsson. De fyra backar som är klara håller bra nivå. Framåt har Kalmar kompetenta spelare som Victor Crus Rydberg, Johan Järlefelt, Linus Dahlstedt och Jesper Sellin. Har bland annat tappat Adam Persson till Nybro. 

Truppen: 12 spelare klara. 

MÖRRUMS GOIS

Kommentar: Ny coach i Thomas Engman, som varit framgångsrik i Strömsbro. Har stora delar av truppen klar, där toppspelare som Marcus Paulsson och Adam Ingvarsson är kvar. Har en del jobbiga spelarförluster, inte minst backarna Dave Lindarv och Alexander Molldén samt forwarden Andreas Silverberg. Och hur blir det med Andreas Frisk och Hampus Melén? Har två 19-åringar i kassen. Nja, Mörrum lär nog få det tufft att nå Allettan. 

Truppen: 18 spelare klara.

NYBRO IF

Kommentar: Vann grundserien förra säsongen. Frågan är hur tunga forwardstappen av Fabian Ilestedt, Viktor Lennartsson, Alex Ek, Hampus Andréen och Alfred Andersson blir? Blev också av med backen Jonathan Augustin till VH. Har värvat intressant i Eric Gustafsson, Anton Schagerberg, Matej Galbavy och Adam Persson. En av seriens bästa målvakter, Robin Johansson, spelar vidare, liksom nyttiga Kalle Hult, Markus Palmberg, Erik Lindström och Rasmus Johansson. 

Truppen: 20 spelare klara.

TRANÅS AIF

Kommentar: TAIF lär bli att räkna med igen. Kulturbärare som Filip Petersson och Fredrik Lindström är kvar. Likaså duktiga Albin Torstensson, Ivar Arnesson och Rasmus Koskinen. Lindström är kanske seriens bäste offensive back. Tranås har en bra mix av spelare både på backsidan och forwardssidan. Nye tränaren Niclas Högberg har en spännande och stark trupp att jobba med. 

Rankat högt i serien om vi tittar i nuläget. 

Truppen: 19 spelare klara

TROJA/LJUNGBY

Kommentar: Troja brukar alltid få favoritstämpeln på sig, men blir det likadant i år? Trotjänare som Mattias Åkesson och Alexander Edström sägs ska spela i Danmark. Jonatan Nielsen avvaktar och Oscar Öhman och Karl Ernstig ryktas på väg till Allsvenskan – och vad händer med bröderna Romfors (William och Victor)? Ikonen Daniel Karlsson spelar givetvis fortfarande kvar och Wictor Ragnewall borgar för att Troja har en av seriens bästa målvakter. Har vassa forwards i bland andra Carl-Johan Sjögren och nye Victor Gagic. Förre Västervikstränaren Roger Forsberg leder fortfarande skutan. 

Truppen: 16 spelare klara.

TYRINGE SOSS

Kommentar: Skåningarna hade en blytung fjolårssäsong. Nästa kan bli lika tuff. Som det ser ut nu en given bottenkandidat. Målvaktssidan med Joakim Strandberg i täten, är nog bästa lagdelen. Tungt att tappa Andreas Anarp och Felix Lidgren. Ungraren Bálint Horváth är bra. 

Truppen: 14 spelare klara. 

Källa: Elite Prospects

undefined
Tyringe - en trolig bottenkandidat även nästa säsong? Ja.
Många frågetecken finns kring Kalmar HC och det ekonomiska läget.
Många frågetecken finns kring Kalmar HC och det ekonomiska läget.
Poängligetoppen

Poängligan södra Hockeyettan 2019/2020:

1) Roman Semjonovs, VH 27 poäng (15+12), 2) Adam Ingvarsson, Mörrum 27 (12+15), 3) Hampus Melén, Mörrum 27 (8+19), 4) Alexander Heiver, KRIF 26 (9+17), 5) Pontus Eklöf, Tranås 25 (10+15), 6) Marcus Paulsson, Mörrum 24 (12+12), 7) Oscar Öhman, Troja 24 (11+13), 8) Mattias Åkesson, Troja 24 (10+14), 9) Fredrik Strömgren, Nybro 23 (12+11), 10) Henrik Eriksson, Borås 22 (10+12), 11) Sebastian Magnusson, KRIF 20 (10+10), 12) Filip Petersson, Tranås 20 (9+11). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!