Därför lämnar Vännström Vimmerby Hockey: "Testa nytt"

Tre säsonger fick räcka. Nu påbörjar Ludvig Vännström en ny resa – i Skövde. "Jag ska träffa spelare och ledare idag för första gången", säger den numera förre VH-spelaren.

Ludvig Vännström lämnar Vimmerby Hockey för Skövde.

Ludvig Vännström lämnar Vimmerby Hockey för Skövde.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-05-15 12:00

Vi pratar med honom under ett tågbyte på centralstationen i Stockholm. Han har rest från hemstaden Umeå med slutdestination Skövde. 

Det blir inte bara tågbyte, utan även alltså ett klubbyte. 

Varför?

– I det läget jag befinner mig i så kände jag att det var dags att testa något annat. Något nytt. Jag har trivts otroligt bra i Vimmerby, med killarna i laget, med föreningen och alla andra människor jag träffat. Men nu hoppas jag att kunna ta nästa steg hockeymässigt i Skövde.

Här återförenas han med de tidigare VH-tränarna Staffan Lundh och Nico Surenkin.

Hade det någon betydelse för ditt klubbval?

– Det är klart att vi har bra koll på varandra. Så visst...det känns bra. Sen har jag fått en bra bild av Skövde som klubb och de har presenterat ett bra upplägg för mig. 

Och truppen...?

– De har inte presenterat lika många spelare som Vimmerby än, men truppen ser spännande ut. Jag känner också en del spelare sen tidigare, från gymnasietiden i Skellefteå. 

Under sina tre säsonger i VH stod 24-åringen för 66 poäng. Han växlade mellan en roll som center och ytterforward. 

Den gångna säsongen var han inte helt nöjd med för egen del, men har svårt för att sätta fingret exakt på varför. 

– Hockeylivet är så ibland. Det går upp och ner. Nu hoppas jag på en bra säsong, i en ny miljö. Men det är klart att det känns jobbigt att lämna Vimmerby efter de här åren. Och lite synd också att vi inte hamnade i samma serie i höst. Förhoppningsvis möts vi efter jul istället. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!