Här är Sylvegårds tankar om hockeypremiären

På onsdag smäller det. Då är det premiär för Vimmerby Hockey i vårserien. Vi tog ett snack med tränaren Hampus Sylvegård inför Huddingematchen och vad han vill se i sitt VH. "Underbart att vi får den här starten direkt".

Nu drar allvaret igång igen efter juluppehållet. Tränaren Hampus Sylvegård är laddad inför vad som komma skall och gillar den på förhand tuffa start som Vimmerby Hockey får mot två tippade topplag.

Nu drar allvaret igång igen efter juluppehållet. Tränaren Hampus Sylvegård är laddad inför vad som komma skall och gillar den på förhand tuffa start som Vimmerby Hockey får mot två tippade topplag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-26 14:46

Julvilan är över. Nu är det pang på rödbetan.

Premiär mot Huddinge på bortais på onsdag. Hemmapremiär mot Borås bara två dagar senare. 

Vad säger du om den starten, mot två tippade topplag?

– Det ser jag verkligen fram emot. Det är en utmaning. Huddinge har haft en liknade säsong som vår hittills. De brukar annars vara med i Allettan. Borås vet vi vad de kan. De är riktigt vassa i specialteams och har ett starkt målvaktsspel. 

VH hinner med två träningspass innan mötet mot Huddinge. Då ska det filas på detaljer och grundspel. Enligt uppgifter tränade Vimmerby Hockey stenhårt innan juluppehållet. Allt för att fysiskt komma så väl förberett som möjligt inför vårserien. 

Hur är läget i truppen?

– Det ser bra ut. Som jag vet nu är det bara en spelare som är krasslig, i övrigt är truppen intakt. 

Ni har fått in en ny back (Hugo Lindman Gustafsson från KRIF). Vad vet du om honom?

– Att det är en tvåvägsback som är otroligt engagerad och som vill mycket med sin hockey. Det stärker konkurrensen om platserna och det är precis så vi vill att det ska vara. Det ska vara tight och det ger oss också större möjligheter. Nu är vi åtta ordinarie backar. 

Är det någon mer på gång?

– Vi har hela tiden ögonen öppna och ett öra mot rälsen. Men marknaden är tunn och det är inte lätt att hitta rätt. 

Vad vill du se i ditt lag när ni nu startar om?

– När vi har kollat på statistiken och studerat matcherna, så är det ganska tydligt att vi har haft det tufft på bortaplan. Vi har bara tagit fyra poäng och det har också varit skillnad på hur vi spelar hemma. Vi är mer svajiga på bortais och fullföljer inte vår gameplan på samma sätt. 

Vad beror det på?

– En bra fråga, men det är samtidigt svårt att säga vad det beror på. Det kan vara en inställningsfråga och att vi inte riktigt haft tålamodet som krävts. Vi gör för lite mål borta och släpper också generellt in lite för mycket mål. 

Här är Vimmerbys nio första matcher mot motståndarna i serien:

28/12 Huddinge (b), 30/12 Borås (h), 6/1 Segeltorp (b), 8/1 Eskilstuna Linden (h), 11/1 Tyringe (b), 13/1 Mörrum (h), 15/1 Forshaga (h), 18/1 Köping (b), 22/1 Kallinge (h). De tre första lagen får chansen till fortsatt spel i playoff. För lag 4–8 är säsongen över och nytt kontrakt fixat. Lag 9–10 får kvala för att hålla sig kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!