Hockeyranking: De tror vi vinner serien

Förra säsongen tog sig Tranås AIF hela vägen till kvalserien. Nu tippar vi dem som etta i grundserien. Här är de tre topprankade lagen - enligt oss.

Vi tippar att Tranås AIF tar hem grundserien i Södra HockeyEttan.

Vi tippar att Tranås AIF tar hem grundserien i Södra HockeyEttan.

Foto: Christian Ahlin

Ishockey2019-09-13 20:05

Plats 1: Tranås

Kommentar: Tranås kommer från en succésäsong. Laget slutade fyra i kvalserien. Att vi tippar dem som segrare i grundserien beror på att de har kontinuitet både i båset (Kalle Helmersson) och bland de ledande spelarna. TAIF har en kärna av spelare som nästan alltid går i bräschen. Tänker på Fredrik Lindström, Filip Petersson och Eric Gustafsson. Tranås har också en bred trupp, med fyra jämna femmor och de är tunga att möta. Fick nyligen in kanadicken Shawn McGowern. Ska vara en duktig målskytt. 

Plats 2: Troja:

Kommentar: Har alltid favorittrycket på sig. Samma visa i år. Det kan förstås vara ett litet ok att bära på axlarna. Har väl gått ungefär plus minus noll sett till nyförvärv och förluster. Kevin Karlsson blir intressant att följa, liksom Mattias Elfström. Ljungbylaget har ett av seriens bästa målvaktspar och en stark stomme med bärande spelare som Mattias Åkesson, Jonatan Nielsen, Alexander Edström och Daniel Karlsson. Förra säsongen var Troja skadedrabbat. Klarar de sig bättre i vinter lär de bli att räkna med. 

Plats 3: Nybro: 

Kommentar:  Nybro har seriens kanske bästa forwardsuppsättning. Offensiven imponerar. Ett plus - förmodligen - är att de också fått in den erfarne tränaren Mikael Tisell. Har en stark målvakt i Robin Johansson. Ett visst frågetecken för backsidan. Den är inte riktigt lika bra som övriga topprankade lag i serien. 

.

Troja är som vanligt topptippat. Vi rankar dem som tvåa.
Troja är som vanligt topptippat. Vi rankar dem som tvåa.
Karta: Tranås
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!