Den detaljen talar för VH: "Har mer fart än Karlskrona"

Vimmerby Hockey hade ena skridskon i semifinalen i går. Ni vet hur det gick. Karlskrona vann i förlängningen. Vi träffade VH-kaptenen Jakob Karlsson inför eftermiddagens avgörande. Här är hans tankar.

Jakob Karlsson ser på när Todd Winder trycks in i motståndarkassen i matchen i fredags.

Jakob Karlsson ser på när Todd Winder trycks in i motståndarkassen i matchen i fredags.

Foto: Andreas Blomlöf

Ishockey2022-03-26 12:40

Det var ju så nära. 

Vimmerby Hockey hade ett klart grepp om Karlskrona i kvartsfinalreturen i NKT Arena i fredags kväll.

När många trodde att VH skulle sätta in nådastöten, blixtrade istället unge Ludvig Markman till i förlängningen och satte 3–2 i krysset. 

Det var knappast rättvist, sett till vare sig spel eller chanser. 

– Jag tycker att vi är klart bättre än Karlskrona och har varit det i de fyra senaste matcherna mot dem, säger Jakob Karlsson när vi träffas lördag förmiddag. 

Hur jobbigt var det att förlora i går och på det sättet?

– Man svor och suckade i fem minuter direkt efteråt, sen är det bara att titta framåt och tänka positivt. Det går inte att gå runt och deppa när det är match redan dagen efter. Det är så här det är i playoff. 

Kapten Karlsson ger ett lugnt och harmoniskt intryck inför det avgörande mötet.

Vad tycker du om matchen i går?

– Vi är det spelförande laget större delen. De gör det lite svårare för oss i fredags än i tisdags. De har en "köttmur" framför sin kasse och vi kommer inte riktigt in där som vi vill. Vi måste vara lite tuffare och attackera den ytan hårdare. Sen är Järvinen (Mika, Karlskronas målvakt) mycket bättre än han var senast, säger Jakob och fortsätter:

– Man ska ha med sig att Karlskrona är en större klubb än oss och har ett namnkunnigt lag. Att vi är bättre än dem igen gör mig både stolt och väldigt glad. 

Vad talar för VH-seger?

– Att alla spelar sin bästa hockey nu. Vi har varit bra under ganska lång tid. Vi är snabbare än dem och har mer fart. Om matchbilden blir densamma igen så ska vi vinna.

Tredje matchen startar i NKT Arena 16:00. Följ vår liverapportering på vår sajt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!