Hockeysmällen: "Vi var inte där"

Tabelltvåa, tre raka triumfer mot topplag. Och så match mot jumbon. Då gick allt fel. "Vi var inte på plats och gjorde vårt jobb", säger tränaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey åkte på en blytung förlust borta mot Halmstad Hammers.

Vimmerby Hockey åkte på en blytung förlust borta mot Halmstad Hammers.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2018-10-24 22:02

Vimmerbytränaren var djupt besviken efter bortamötet mot Halmstad. Det här var förmodligen den tyngsta förlusten hittills den här säsongen. Ingen trodde nog på förhand att Halmstad, som inte vunnit en enda match, skulle vinna med hela 4–0.

Vad hände?

– Vi tog inte jobbet i huvudet innan matchen. Halmstad var desperata och vi visste att de var farliga. De hade inget att förlora, de jagade oss och de ville verkligen vinna. Vi tog inte kampen och de tävlade mycket hårdare än oss.

Vimmerby fick en blytung start och underläge 0–3 redan efter sex minuter. Det satte tonen för hela matchen.

– Så vill man inte börja en bortamatch. Vi gjorde några konstiga saker mentalt. Vi tappade i markering, vi täckte inte skott och nä... vi var inte med i huvudet.

Vad sa ni till spelarna i paus?

– Inte så mycket. De var mest killarna som skötte snacket i omklädningsrummet. De behövde inga ord från coachen. Vår första period var oacceptabel.

I andra perioden höjde sig VH avsevärt, men målen uteblev trots en hel del bra chanser.

– Vi gjorde inga mål och hade svårt att komma tillbaka. Det var låg energi i laget.

Hur går ni vidare från det här?

– Spelarna behöver vila musklerna och det här är en process. Vi har många unga killar i laget och vi lär oss av det här. Nu är halva serien spelad och vi har gjort det bra hittills.

.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om