Hockeysurr med VH-koppling: "Ryktas lämna"

I många hockeyklubbar jobbas det febrilt för att fixa bästa möjliga trupp. Det är rykten hit, det är spekulationer dit. Här är några heta nyheter med kopplingar till Vimmerby Hockey.

Tidigare publikfavoriten i VH, Björn Jonasson, kör vidare i Huddinge.

Tidigare publikfavoriten i VH, Björn Jonasson, kör vidare i Huddinge.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-05-12 15:25

* Troja/Ljungby har varit en tuff rival för Vimmerby Hockey de senaste säsongerna. Nu ryktas två av de mest rutinerade spelarna vara på väg till danska Herlev. Det handlar om Trojaikonerna Mattias Åkesson, som de senaste två säsongerna gjort 89 poäng, och Alexander Edström. En annan Trojaprofil är Jonathan Nielsen, som berättar för Hockeystaden.se att hans hockeyframtid är osäker just nu, delvis på grund av corona-läget.

* 21-årige forwarden Adam Hirsch, med många säsonger i Brynäs under juniortiden, är klar för HC Dalen. Han kommer närmast från Nyköping och har åtta SHL-kamper på kontot.

* Magnus Janssons tid som tränare i Vimmerby Hockey blev kort för några år sedan. Olika omständigheter gjorde att han valde att lämna uppdraget. Nu är han i alla fall klar som tränare i Sollentuna.

undefined
Notoriske poänggöraren Markus Kinisjärvi har ett förflutet i VH. Nu lämnar Hudiksvall - för Sundsvall?

* Björn Jonasson blev något av en publikfavorit i Vimmerby under sina säsonger i Småland. Den poängstarke forwarden var tillbaka i Vimmerby när Huddinge mötte VH i playoff två tidigare i år. Nu är Stockholmaren klar för ytterligare en säsong i just Huddinge. Förre VH-spelaren och snipern Christian Blomqvist uppges vara mycket intressant för spel i Björkängshallen.

* För en tid sedan stod det klart att VH-bekantingen Markus Kinisjärvi lämnar Hudiksvall, som ni vet motståndare till VH i playoff 3. Kanske kan en återgång till Sundsvall bli aktuellt, klubben han spelade i flera säsonger innan flytten till Visby och senare Hudiksvall. Under tisdagen blev det nämligen klart att Sundsvall fått en friplats i division ett norra – och Kinisjärvi bor i Sundsvall...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!