Högberg: "De bjöd upp till dans"

Två puckar smet in bakom honom. Men Marcus Högberg räddade 27 skott – och såg till att Linköping vann hemma mot Rögle. –Vi spelade för publiken och de bjöd upp till dans, säger målvakten efter 3–2.

Linköpings Marcus Högberg. Arkivbild.

Ishockey2023-10-24 21:42

Linköping har spelat sex hemmamatcher under säsongstarten i SHL.

Fem har slutat med segrar.

3–2 mot Rögle var klubbens fjärde raka inför hemmafansen.

En av anledningarna till Linköpings seger: målvakten Marcus Högbergs storspel, som stoppade 27 av 29 skott.

– I de senaste matcherna har vi varit bra runt mig och minimerat målchanserna, och det gör det lättare, säger han till TV4 Play.

Med "bra" menar 28-åringen främst ett lugnt försvarsspel.

– Jag tycker att vi inte stressar lika mycket. Vi hittar andra sätt att spela oss ut och får de snurr på oss så går vi inte bort oss.

– Vi har ett lugn och det hjälper mig i kassen.

Ty Rattie gav Linköping ledningen, Lance Bouma ökade på och Sebastian Strandberg säkrade segern när han satte 3–1 i tom bur.

För Rögle blev det sjunde raka förlusten på bortais.

– Under de sista 40 minuterna gjorde vi mycket som vi ville göra. Vi hade 29 skott på mål och hade säkert ett dussin till som skickades brett, säger Rögles tränare Cam Abbott till TV4 Play.

– Vi får fortsätta jobba hårt, det kommer att vända. De där millimeterna kommer att vara på vår sida.

Växjö fick en drömstart hemma mot Frölunda med Noah Östlunds mål redan efter 1.10 minuter. En ledning som sedan förvaltades på bästa sätt och slutade med en 3–0-seger, efter mål från Victor Stjernborg och Keegan Lowe.