Höglander: "En dröm som går i uppfyllelse"

Forwardstalangen Nils Höglander går direkt in i Vancouvers premiärtrupp och väntas göra NHL-debut i natt. –Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger 20-åringen.

Nils Höglander har tagit en plats i Vancouvers premiärtrupp i NHL.

Nils Höglander har tagit en plats i Vancouvers premiärtrupp i NHL.

Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Ishockey2021-01-13 11:30

Han tar klivet direkt från spel i Rögle in i NHL. Höglander har imponerat stort på Vancouvers korta och intensiva försäsongsläger och i natt, svensk tid, stod det klart att han finns med i den Vancouvertrupp som åker till Edmonton för NHL-premiären i natt.

– Han har sett bra ut och vi ville ge honom chansen direkt, säger tränaren Travis Green till SN650.

Höglander om att slå sig in i NHL direkt:

– Jag är stolt över mig själv. Jag har jobbat hårt för det här och det vore en dröm som går i uppfyllelse om jag får spela mot Edmonton, säger han i en videointervju på klubbens webbplats.

På tisdagens träning spelade han till och med i Vancouvers första powerplayformation tillsammans med bland annat Elias Pettersson. Nu ställs han mot bland andra Connor McDavid, Edmontons storstjärna som av många rankas som världens bäste.

– Det ska bli spännande att få möta de bästa i världen, det är rätt coolt, säger artisten som gjort sig känd bland annat för sina "Zorromål" både i SHL och fjolårets junior-VM.

Veteranen Loui Eriksson, som sattes upp på waiverslistan av Vancouver, blev inte upplockad av något annat NHL-lag och börjar säsongen i lagets "taxi squad", den reservtrupp på 4-6 spelare som lagen har tillgång till som en följd av coronapandemin.

Ytterligare en svensk tar steget direkt från SHL och in i NHL. Örebros landslagsforward Mathias Bromé, 26, har slagit sig in i Detroits premiärlag. Däremot har förre Frölundaprofilen Samuel Fagemo, i höst i Södertälje, skickats ned i farmarlaget av Los Angeles.

NHL startar i natt svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!